Αρτ TV – υποκλοπές και εκλογολογία, 25-1-2023

Αρτ TV – υποκλοπές και εκλογολογία, 25-1-2023

Ο Πάνος Σκουρολιάκος βρέθηκε στο στούντιο του “ΑρτTV” το ίδιο βράδυ που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις υποκλοπές.


Στην πολιτική συζήτηση κυριάρχησε, όπως ήταν φυσικό, αυτό ως θέμα, όπως και η εκλογολογία.


Απαντώντας στο ερώτημα περί εμπιστοσύνης ή μη στις δημοσκοπήσεις και περί σχηματισμού κυβέρνησης από τις εκλογές με απλή αναλογική, ο Πάνος Σκουρολιάκος είπε ότι η δημοσκόπηση είναι ένα καλό εργαλείο που όμως έχει τη δυνατότητα να βγάλει το αποτέλεσμα που επιθυμεί αυτός που την παραγγέλνει. Δεν πιάνουν τα μεγέθη των προοδευτικών κομμάτων, πχ στις εκλογές του 2019 έδιναν στο ΣΥΡΙΖΑ 24%, 8 ολόκληρες μονάδες λιγότερες από το 32% που τελικά πήρε. Αναφορικά με τις εκλογές επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτη δύναμη και θα επιδιώξει σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης και τότε θα δούμε τη στάση των άλλων προοδευτικών κομμάτων μπροστά στο ενδεχόμενο να πάμε σε δεύτερες εκλογές.


Αναφορικά με την πρόταση μομφής είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο εγγέφαλος των παρακολουθήσεων, αφού πήρε στο Γραφείο του την ΕΥΠ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Οι υποκλοπές είναι πλέον επιβεβαιωμένες από την ΑΔΑΕ, τον Πρόεδρο της οποίας, κ. Ράμμο, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Θύμισε ότι ήταν και ο ίδιος μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της. Ανέδειξε το απαράδεκτο της παρακολούθησης του ΑΓΕΕΘΑ και Υπουργού της κυβέρνησης και απάντησε στον επιχειρούμενο συμψηφισμό με την παρακολούθηση των Γραφείων του ΚΚΕ το 2016 λέγοντας πως και ο κ. Παφίλης αποδέχθηκε στη Βουλή ότι, όπως ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ και οι εισαγγελείς που αργότερα ερεύνησαν διαβεβαίωσαν, η πιθανή παρακολούθηση ΔΕΝ έγινε από την ΕΥΠ. Αντίθετα τώρα, έχουμε παρακολουθήσεις επίσημα επιβεβαιωμένες από την ΕΥΠ.