Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 9 Ιουνίου 2017

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού

Με μεγάλη μας απογοήτευση διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού, το οποίο αποδεικνύει πως κάποιοι ή δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει και επιχειρούν να κάνουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των Πολιτών του Δήμου Σαρωνικού.

Κατά την χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ για γεγονότα τα οποία ο κ. Δήμαρχος μας είχε αποκρύψει κατά την πρώτη συνάντηση μας στην Βουλή. Παράλληλα, ήταν ανενημέρωτα και τα υπόλοιπα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για τις διαπραγματεύσεις και την αλληλογραφία που ανταλλάχθηκε. 
Στην συνέχεια του Δελτίου Τύπου διαβάζουμε πως οι απόψεις του Δήμου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παραλιών «αποτυπώνονται στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Είναι απορίας άξιο πώς ένας Δήμος προσπαθεί να καθορίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός ακινήτου μέσω των απόψεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς καθορίζεται από τον Νόμο και τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ακόμα, στο χθεσινό Δελτίο Τύπου, αναφέρεται πως δεν αναγνωρίζεται δικαίωμα ιδιοκτησίας στην ΕΤΑΔ. Παράλληλα, όμως είχε κατατεθεί από τον κ. Δήμαρχο, «μελέτη αξιοποίησης» στην ΕΤΑΔ, ώστε να δημιουργηθούν τρεις καντίνες στη μισή παραλία προτείνοντάς συγκεκριμένο ποσό εκμίσθωσης. Αυτό και μόνο, αποτελεί αναγνώριση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου από την ΕΤΑΔ.
Θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του Δήμου πως η χθεσινή συνάντηση είχε ως σκοπό την διερεύνηση της καλύτερης δυνατής λύσης. Σε αυτόν τον άξονα κινήθηκαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με δική τους, άλλωστε, παρέμβαση, δόθηκε από τον κ. Τερζάκη, παράταση έναρξης του διαγωνισμού ώστε να βρεθεί κάποια λύση. Ο κ. Δήμαρχος δυστυχώς, συνεχώς πυροδοτούσε την συζήτηση από την αρχή μέχρι το τέλος. Με την επιμονή των Βουλευτών, ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ πρότεινε περισσότερες της μιας εναλλακτικές λύσεις τις οποίες ο Δήμαρχος απέρριπτε, παραμένοντας αδιάλλακτος. Το τίμημα που έχει καθοριστεί στην προκήρυξη της ΕΤΑΔ, ορίζεται από τον Νόμο. Δόθηκε η ευκαιρία στον Δήμο να καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση της παραλίας των Αλυκών και ο Δήμαρχος δεν δέχτηκε να το συζητήσει καν!
Καλούμε τον Δήμαρχο να αποδεσμευτεί από τα κομματικά του καθήκοντα και να λειτουργήσει αυτοδιοικητικά για το καλό της περιοχής. Καλούμε όλους τους άλλους Δημοτικούς Συμβούλους να συνεργαστούν με την Δημοτική Αρχή, ώστε να προταθεί εναλλακτική λύση προς την ΕΤΑΔ. 
Θέση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η τήρηση της νομιμότητας απ’ όλους τους εμπλεκομένους φορείς και παράλληλα η εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες. Βάσει του Νόμου η μία θέση δεν αναιρεί την άλλη, όπως φαίνεται να υποστηρίζει αναληθώς το Δελτίο Τύπου της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής

Αριστείδης Μπαλτάς
Νάσος Αθανάσιου
Πάνος Σκουρολιάκος
Γιώργος Πάντζας
Γιάννης Δέδες