5 Μαΐου | Ημέρα Δράσης για τους ανθρώπους του πολιτισμού στο Κόκκινο και την Αυγή

5 Μαΐου | Ημέρα Δράσης για τους ανθρώπους του πολιτισμού στο Κόκκινο και την Αυγή

Το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης στους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, το θέαμα και το ακρόαμα έχει λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Οι, δε, ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί ενίσχυσής τους, μοιάζουν με κακόγουστο αστείο, καθώς συνιστούν επανάληψη ήδη γνωστών αποσπασματικών μέτρων.

105,5 Sto Kokkino · Π. Σκουρολιάκος – 105,5 Στο Κόκκινο – 5 Μαΐου 2020

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο Πάνος Σκουρολιάκος, τόνισε ότι ο χώρος του Πολιτισμού είναι ένας μεγάλος κοινωνικός και εργασιακός χώρος, που πάντα ήταν ευάλωτος και επισφαλής εργασιακά. Θύμισε ότι το 2013 καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις στο θέατρο και ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις επανέφερε στον «δημόσιο» τομέα, στον ιδιωτικό οι εργοδότες διέλυσαν τον σύνδεσμό τους προκειμένου να μην τις χορηγήσουν.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα 15 εκ. ενίσχυσης που εξήγγειλε η κυβέρνηση μέσω του ΥΠ.ΠΟ.Α. είναι αυτά ακριβώς που είχε «κόψει» από τον προϋπολογισμό του 2020. «Και δεν ντρέπονται να το λένε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος εξήγησε πως πέρα από τους καλλιτέχνες και ο απλός κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και πως οι διαδικτυακές συζητήσεις που οργανώθηκαν (μια με γενικότερα θέματα με τον Κώστα Καλδάρα και την Άννα Χατζησοφιά και μια για το θέατρο με τους Μάνο Καρατζογιάννη, Ταμίλα Κουλίεβα, Στέλιος Μάινα, Θέμης Μουμουλίδη) είχαν μεγάλη συμμετοχή και το ίδιο ελπίζει για την συζήτηση της ερχόμενης Πέμπτης με θέμα την μουσική και με την συμμετοχή των Γιάννη Ζουγανέλη, Χρήστου Νικολόπουλου, Δημήτρη Μυστακίδη, Μανώλη Φάμελλου.