Το είπε ο Σάκης

Το είπε ο Σάκης

Η συντριπτική πλειονότητα όλων όσοι εκφράστηκαν διατύπωσε αρνητική γνώμη. Πολλοί απογοητεύτηκαν. Κάποιοι εκνευρίστηκαν

Όταν ένα λαϊκό είδωλο πει κάτι, συνήθως λειτουργεί ως θέσφατο. Το φαινόμενο Σάκης Ρουβάς δεν είναι κάτι αμελητέο. Έτσι, λοιπόν, μπορεί να μας εκθέσει σε πανελλήνιο δίκτυο τις απόψεις του για τους διαγωνιζόμενους σε κάποιο talent show, για την από σκηνής ερμηνεία του αρχαίου δράματος κι ακόμα και για τα αισθήματα που τρέφει για κάποιον που κατηγορείται για εφιαλτικά κακουργήματα.

Πρέπει να ακούμε λοιπόν τον Σάκη Ρουβά, γιατί μπορεί να κοουτσάρει με επιτυχία ένα γκρουπ νέων καλλιτεχνών. Γιατί ερμήνευσε τον Διόνυσο στις «Βάκχες» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη. Εκείνου που αργότερα έγινε διάσημος ως «γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης». Είναι ο ίδιος τον οποίο αγαπά και θαυμάζει ο Σάκης Ρουβάς.

Ο λαοφιλής τραγουδιστής, έχοντας συνδέσει την πορεία του με ένα είδος απαιτητικό μεν, αλλά στερούμενο πνευματικότητας και ουσιαστικής πρωτογενούς δημιουργίας, διαπρέπει στις νυχτερινές πίστες και ταυτόχρονα διεκδικεί να είναι πειστικός ως ερμηνευτής του λόγου των αρχαίων τραγικών στην ορχήστρα της Επιδαύρου ως «εισιτήριο» για να χαρίζει απλόχερα την αύρα της αυθεντίας του όπου επιθυμεί ή όπου του ζητηθεί – από φίλους φαντάζομαι και όσους νοιάζονται για τη δημόσια εικόνα του.

Όπως είναι φυσικό, πολλοί, πάρα πολλοί και πολλές αντέδρασαν. Οργή, αγανάκτηση, χιούμορ αλλά και σκληρές επιθέσεις κατέκλυσαν το Διαδίκτυο. Μια και μέσα από αυτό είναι που βρίσκει διέξοδο να εκφράσει τη γνώμη του ο απλός πολίτης. Αυτός που δεν είναι δυνατό να προσκαλεστεί στους άνετους καναπέδες πολλών τηλεοπτικών εκπομπών ώστε να καταθέσει τη γνώμη του.

Η συντριπτική πλειονότητα όλων όσοι εκφράστηκαν διατύπωσε αρνητική γνώμη. Πολλοί απογοητεύτηκαν. Κάποιοι εκνευρίστηκαν. Ο μέσος άνθρωπος, κι εγώ μαζί, σκέφτεται ότι θα έχει πληγεί η εικόνα του Σάκη Ρουβά. Θα έχει χάσει μέρος από το αστραφτερό προσωπικό του κεφάλαιο. Παρακολουθώντας τη χλιαρή επανόρθωσή του κι ακόμα τον τρόπο και τους διαύλους από τους οποίους διακινήθηκαν η δήλωση και η επανόρθωση, έχουμε έντονη την υποψία πως λίγο ενδιαφέρει τον τραγουδιστή η άποψη του κόσμου. Για την ακρίβεια, ποσώς τον απασχολεί η αγανάκτηση του οποιουδήποτε.

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι ο Σάκης Ρουβάς είναι γενναίος. Χρειάζονται κότσια για να κάνεις τη δήλωση συμπόνιας και συμπαράστασης την ώρα που αρχίζει η δίκη του φερομένου ως βιαστή κ.λπ. κ.λπ. «γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη». Και βέβαια να παραλείψεις απαξιωτικά να πεις το παραμικρό για όσα αποκάλυψαν τα θύματα.

Ο Σάκης Ρουβάς ανήκει στην κατηγορία των διάσημων αστεριών που λάμπουν στον ουρανό όχι μόνο από την προσωπική τους γοητεία, αλλά και από τη γενναία υποστήριξη εχόντων και κατεχόντων. Ας έχουν τη λάμψη τους λοιπόν κι ας τη χαίρονται. Πιστεύω όμως ότι η πλειονότητα των συμπολιτών μας αρνείται να βολευτεί στα όρια μέσα στα οποία θέλουν να μας εγκλωβίσουν αυτά τα «αστέρια».

Οι υπέρλαμπροι σταρ της show business μας υποδεικνύουν τι ρούχα θα φοράμε. Πώς θα διασκεδάζουμε. Ποιον θα εκτιμούμε και ποιον όχι. Ποιον θα καταδικάζουμε και ποιον θα αθωώνουμε. Όχι. Γι’ αυτόν τον λαό οι σπουδαίοι δημιουργοί ήταν φωτεινά αστέρια κόντρα στους άδικους, τους εκμεταλλευτές, τους καταπιεστές, τους πατριδοκάπηλους.

Αυτά λοιπόν εν αναμονή νέου «χτυπήματος» του Σάκη. Ή του οποιουδήποτε άλλου Σάκη…

Πηγή: Η ΑΥΓΗ