Το φιάσκο της Μήδειας στη ΒΑ Αττική

Το φιάσκο της Μήδειας στη ΒΑ Αττική

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική ανεπάρκεια που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός στην Βορειοανατολική Αττική κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, ρωτούν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής, Πάνου Σκουρολιάκου.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από θεατές του επικοινωνιακού κρεσέντο της κυβέρνησης της ΝΔ για την προετοιμασία και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας γίναμε μέσα σε λίγες ώρες θύματα της ανικανότητας τόσο της προετοιμασίας όσο και της αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σε τραγική κατάσταση βρέθηκαν οι κάτοικοι των Δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής (Ωρωπού, Διονύσου και Μαραθώνα), όπως και άλλοι Δήμοι και περιοχές της χώρας. Χωρίς ρεύμα (το 80% των νοικοκυριών στον Διόνυσο), χωρίς νερό και με τους δρόμους κλειστούς από το χιόνι, για περισσότερες από 24 ώρες. Ακόμα και εάν μπορούσαν να μετακινηθούν για να ζητήσουν φιλοξενία αλλού, λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας ήταν αδύνατον.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Δήμων πάνω από 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς βασικές υποδομές: ηλεκτρικό, νερό, θέρμανση για πολλές ώρες. Πώς περίμενε η πολιτεία να επιβιώσουν; Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είχε φροντίσει να μην υπάρχουν δέντρα που βάζουν σε κίνδυνο τα καλώδια, ως οφείλει και όπως γίνεται πάντα;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και Υποδομών και Μεταφορών, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική ανεπάρκεια που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός και ποιες είναι οι προθέσεις της πολιτική ηγεσίας των αρμόδιων Υπουργείων ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά περιστατικά.