Τηλεόραση – αρτ TV – 6 10 2022

Τηλεόραση – αρτ TV – 6 10 2022

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του “αρτ TV”, ¨Εκρηκτικό Δελτίο” που παρουσιάζουν η Σοφία Παραδείση και ο Σπύρος Σταθάκης. Στην εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο Βασίλης Φεύγας, Τομεάρχης Στρατηγικού Σχεδιασμού Επικοινωνίας της ΝΔ.


Το θέμα που απασχόλησε την πολιτική συζήτηση ήταν η ακρίβεια. Ο Πάνος Σκουρολιάκος απαρίθμησε τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε στην οικονομία της χώρας η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, κυρίως, και όχι τόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως η ΝΔ θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε.
Οπως χαρακτηριστικά είπε:
Η ΝΔ έχει χάσει την επαφή με την καθημερινότητα των πολιτών. Η ακρίβεια έφερε τα πάνω κάτω από το Σεπτέμβρη του 2021 στις ζωές μας. Οι πολίτες είναι απελπισμένοι με τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις στην ενέργεια. Δεν μπορούν να το κρύψουν πια ούτε τα κανάλια, που φιλοΣΥΡΙΖΑ δεν τα λες.
Οι πολίτες αντιμετωπίζουν ένα δυσθεώρητο πληθωρισμό, 12,8%, με τη μεγαλύτερη αύξησή του για το Σεπτέμβριο του ’22 στην Ευρώπη. Aντιμετωπίζουν έναν ενεργειακό πληθωρισμό από τους υψηλότερους στην Ευρώπη και ταυτόχρονα η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης στην αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Θύμισε τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας για τα οποία δεν έκανε τίποτα η κυβέρνηση, αλλά, αντιθέτως, τους προμοδότησε με άλλα 2 δις ευρώ, για ένα μόνο μήνα αυτά, από φορολογικά έσοδα, για να ελαφρύνει, υποτίθεται, τα βάρη στην τσέπης των πολιτών. Πριμοδότησε δηλ. την αισχροκέρδεια.


Για τα εθνικά θέματα σημείωσε πως το πολιτικό σύστημα είναι αρραγές στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και του αναθεωρητισμού της Τουρκίας. Σημείωσε όμως και το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον μεταβατικό ηγέτη της Λιβύης στον ΟΗΕ και δεν του έθεσε το θέμα του Μνημονίου που αυτός υπέγραψε με την Τουρκία. Θύμισε, επίσης, τη σύσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, μια σύσκεψη στην οποία η χώρα μας δεν εκλήθη παρά τα περί “Ελλάδας που απολαμβάνει του σεβασμού από τους ξένους τώρα πια που στο τιμόνι είναι ο κ. Μητσοτάκης”. Δε φτάνει λοιπόν, είπε, το αρραγές μέτωπο μόνο. Χρειάζεται εξωτερική πολιτική.
Καταλήγοντας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην Τουρκία ως αυτονόητη συνθήκη, αλλά διαπιστώνει πως η κυβέρνηση, μάλλον, δεν τη θέλει. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του είπε “δεν έχετε και μεγάλη σχέση με τον πατριωτισμό;”.
Ο Πρωθυπουργός με ψέματα και υποκρισία, δυστυχώς διχάζει.