Συνέντευξη Σκουρολιάκου στο Κανάλι Ενα 90,4 FM

Συνέντευξη Σκουρολιάκου στο Κανάλι Ενα 90,4 FM

Ο Πάνος Σκουρολιάκος παραχώρησε συνέντευξη στο Νίκο Μπαρδούνια στο Κανάλι Ενα του Πειραιά στις 10/5/2022 την ημέρα που ο σταθμός γιόρταζε τα 35 χρόνια λειτουργίας του.
Μπαρδούνιας: κ. Σκουρολιάκο, υπάρχει μία λέξη, η ακρίβεια, που τα απόνερά της έπιασαν όλη την κοινωνία, την ελληνική και την ευρωπαϊκή. Οι προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση είναι εφικτές; Διότι είδαμε το κόμμα σας να αντιδρά έντονα, αλλά η κυβέρνηση λέει ότι αυτά που λέει το κόμμα σας δεν είναι υλοποιήσιμα και σας κατηγορεί ότι λαϊκίζετε διότι τα περισσότερα απ’ αυτά που λέτε η κυβέρνηση τα έκανε πράξη.
Σκουρολιάκος: Μακάρι να τα είχε κάνει πράξη η κυβέρνηση. Θα είμασταν πολύ ευχαριστημένοι αν είχαν κάνει πράξη τις υποδείξεις μας. Δυστυχώς για την κυβέρνηση είναι ψιλά γράμματα λέξεις όπως κοινωνική προστασία. Εχουμε φαγοπότι αναθέσεων και υψηλών αποζημιώσεων για τα golden boys. Ενώ δεν υπάρχει θέση για προσλήψεις προσωπικού για να βγάλουν τις συντάξεις, βρέχει χρήμα για Διευθυντές, Υποδιευθυντές και γενικότερα «δικά μας παιδιά» της ΝΔ στο δημόσιο.


Μπαρδούνιας: Υποθέτω ότι αναφέρεστε στη ΔΕΗ και στις αμοιβές του Διευθύνοντος Συμβούλου της.
Σκουρολιάκος: Οταν ο κύριος αυτός που ανέλαβε να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ αμοίβεται με 1000 ευρώ την ημέρα και φτιάχνει μια βίλα 700 εκατομμυρίων, τι καλό έχει; Ο κύριος αυτός αμοίβεται με εξαπλάσιο μισθό από αυτόν που έπαιρνε ο αντίστοιχος Διευθύνων Σύμβουλος επί ΣΥΡΙΖΑ. Εξι φορές παραπάνω, επί έξι ο μισθός, το συνειδητοποιείτε; Δηλαδή ανέβηκε η μετοχή στο χρηματιστήριο και αυξήθηκαν τα έσοδα; Πώς αυξήθηκαν τα έσοδα; Ρωτήστε έξω τον κόσμο, πόσο πήγε το ρεύμα; Πόσο του πήγε ο λογαριασμός; Ετσι ξέρω κι εγώ. Μονοπώλιο είναι το ρεύμα, θα πληρώσει ο άλλος. Ετσι ξέρω κι εγώ να αυξάνω τα έσοδα, με λογαριασμούς που από 250 ευρώ πήγαν 2.500 ευρώ.


Μπαρδούνιας: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει το 80% των αυξήσεων.
Σκουρολιάκος: Πώς; Αυτά που λέει ότι θα επιστρέψει μέχρι 600 ευρώ; Οι πολίτες θα δούνε στο λογαριασμό ότι δεν είναι 600 ευρώ, αλλά 60-66 ευρώ η επιστροφή με δεδομένο ότι υπάρχουν 4,2 εκατομμύρια καταναλωτές που πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς τους. Θα δούνε επιστροφή 66 ευρώ και όχι 600 ευρώ.


Μπαρδούνιας: Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν δικό σας έργο, εσείς την είχατε ψηφίσει.
Σκουρολιάκος: Πόση κοροϊδία πια! Η ΝΔ σας κοροϊδεύει! Το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πέρασε η ευρωπαϊκή οδηγία για το χρηματιστήριο ενέργειας. Ηταν ευρωπαϊκή οδηγία και πέρασε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Εμείς δεν βάλαμε αυτή την οδηγία σε εφαρμογή παρόλο που την ψηφίσαμε, όπως ήμασταν υποχρεωμένοι να την ψηφίσουμε. Αντίθετα η ΝΔ το 2021 την υλοποίησε. Εμείς ψηφίσαμε μια ευρωπαϊκή οδηγία, όπως όλες οι χώρες, αλλά δεν τη βάλαμε να δουλέψει. Την απενεργοποιήσαμε. Και ήρθε η ΝΔ να την ενεργοποιήσει και να βάλει τα χέρια της στις τσέπες των καταναλωτών και να τους πάρει ότι έχουν και δεν έχουν και να λέει ψέματα ότι είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ. Αμα ως έργο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους άρεσε, γιατί 3 χρόνια τώρα δεν την κατάργησε; Οχι μόνο δεν την κατάργησε, αλλά την έβαλε σε λειτουργία, με τα αποτελέσματα που ξέρουν όλοι οι φίλοι και οι φίλες που μας ακούνε.


Μπαρδούνιας: Ο κ. Μητσοτάκης, στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ επανέφερε το θέμα της αυτοδυναμίας, λέγοντας μάλιστα ότι η αυτοδυναμία θα εξασφαλίσει ότι ο εφιάλτης της επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει πράξη. Γιατί σας θεωρούν εφιάλτη;
Σκουρολιάκος: Οσο πιο απελπισμένος είναι κάποιος, τόσο ονειρεύεται ότι θα εισπράξει. Δεν συζητάμε για αυτοδυναμία ούτε ότι θα είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ.


Μπαρδούνιας: Είστε πολύ αισιόδοξος όταν λέτε ότι θα είστε πρώτο κόμμα.
Σκουρολιάκος: Είμαστε μέσα στον κόσμο και στην περίοδο διακυβέρνησής μας και στην αντιπολίτευση και ξέρουμε τις αντιδράσεις του κόσμου. Το διαβάζουμε από τον τρόπο που μας μιλάνε οι πολίτες και από τον τρόπο που πλησιάζουνε το ΣΥΡΙΖΑ. Στην κάλπη δεν θα είναι οι φιλικές δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ που τους δείχνουν 10, 20 ή 30 μονάδες διαφορά. Τώρα πια δεν μπορούν να δείξουν τέτοιες διαφορές, δεν τους παίρνει να λένε τόσο μεγάλα ψέματα. Λένε άλλα όμως, ότι πέφτει η ΝΔ, δεν ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το «εφιάλτης» τώρα. Και βέβαια είναι εφιάλτης. Όταν πήραμε ένα κράτος με άδεια ταμεία, που δεν είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, στήσαμε τη χώρα όρθια, βγάλαμε το κράτος από τα Μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος και ήμασταν η μόνη κυβέρνηση από το 1828 (έτος δημιουργίας ελληνικού κράτους) που άφησε γεμάτα τα δημόσια ταμεία με 37 δις ευρώ στην επόμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς αυτά τα χρήματα τα μοιράσανε μεταξύ τους με απευθείας αναθέσεις 7 δις χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανένα, ούτε σε ελεγκτικές αρχές, ούτε στη δικαιοσύνη. Πώς λοιπόν δε θα είναι ο εφιάλτης τους μια τέτοια κυβέρνηση η οποία έχει σαν πρώτο μέλημά της την κοινωνία και μόνο αυτή;


Μπαρδούνιας: Βουλευτής της ΝΔ μας έλεγε πρόσφατα ότι με την πρότασή σας για αναστολή πληρωμής της ρήτρας αναπροσαρμογής, με την τροπολογία που έχετε κσαταθέσει, επανέρχεστε στο λαϊκισμό και θέλετε να αναστήσετε το κίνημα «Δεν πληρώνω». Είναι έτσι;
Σκουρολιάκος: Πολλά θα ακούσουμε από τον απελπισμένο. Αν είναι ένα λαϊκίστικο κόμμα που κάνει τα αντίθετα, ενώ πουλάει φούμαρα ότι βοηθάει τον κόισμο, αυτή είναι η ΝΔ. Είναι το κόμμα του ψεύδους, το κόμμα της αρπαχτής, το κόμμα των «ημέτερων». Είπαμε για τα golden boys που πληρώνονται πολύ περισσότερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είπαμε για τους ημέτερους. Γκρινιάζανε γιατί στο Μαξίμου είναι 2.500 μετακλητοί, 5.000 τους πήγε η ΝΔ. Επι ΣΥΡΙΖΑ οι μετακλητοί, σε ποσοστό πάνω από 93%, έπρεπε να έχουν πτυχίο ΑΕΙ. Το κατάργησε η ΝΔ και τους έδωσε και αύξηση. Λοιπόν, δεν υπάρχει πιο λαϊκίστικό κόμμα, κόμμα που να λέει τόσα πολλά ψέματα, γιατί όταν δεν κάνεις τίποτα, όταν κάνεις εγκλήματα, το μόνο που σου μένει είναι να πείσεις τον άλλο ότι π.χ. δεν είναι 7:00΄ το απόγευμα, αλλά είναι ντάλα μεσημέρι.


Μπαρδούνιας: Έχω μήνυμα από ακροατή που σας αφορά. Λέει ότι: Σέβομαι τον κ. Σκουρολιάκο ως καλλιτέχνη και τον αγαπώ ιδιαιτέρως, αλλά θεωρώ ότι είναι υβριστικός απέναντι στους ψηφοφόρους και τα μέλη της ΝΔ, διότι είμαστε το κόμμα των 800 και 700 ευρώ.
Σκουρολιάκος: Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ, αγαπητέ φίλε. Είναι δυνατόν με 700 ή 800 ευρώ που σας καταδίκασε αυτή η κυβέρνηση να τη στηρίζετε; Καταλαβαίνω από αυτά που μας λέτε ότι είστε ένας άνθρωπος που παλεύει σκληρά για το μεροκάματο, όπως το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας. Δεν έχετε λόγο να στηρίζετε αυτούς που με το ζόρι λέει ότι θα πάει τον κατώτατο μισθό 710 ευρώ. Δεν έχετε κανένα λόγο να στηρίζετε μια κυβέρνηση που σας στέλνει αυτούς τους δυσβάστακτους λογαριασμούς ενέργειας. Δεν έχετε κανένα λόγο να στηρίζετε μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα Υγείας και που οι ίδιοι – Παπαδημητρίου και Προτοσάλτε, θυμίζω – έλεγαν ότι πρέπει να κλείσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, κι όχι μόνο να κλείσουν, αλλά να γκρεμιστούν. Όμως τα Δημόσια Νοσοκομεία ήταν αυτά που έβαλαν πλάτη και αντέξαμε με τον Covid. Δεν έχετε κανένα λόγο να στηρίζετε μια κυβέρνηση που αντί να δώσει χρήματα στα πανεπιστήμια και την έρευνα, προσλαμβάνει αστυνομικούς.


Μπαρδούνιας: Έχει κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πολιτική δύναμη φιλορωσική και ότι είσαστε «κρυφοπουτινικοί». Θέλετε να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, όχι όμως όπλα για να πολεμήσουν το Ρώσο εισβολέα. Τι απαντάτε;
Σκουρολιάκος: Δηλαδή να δώσουμε όπλα στους ανθρώπους να σκοτώνονται μεταξύ τους. Αυτό μας λένε; Κι επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε όπλα να σκοτώνονται μεταξύ τους είμαστε πουτινικοί ή ότι άλλο! Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ σε όλο τον κόσμο. Έχουμε 100.000 ομογενείς εκεί οι οποίοι είναι ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Από το 2014 είναι σε πόλεμο αυτές οι περιοχές που ζουν οι ομογενείς μας. Εμείς ως κυβέρνηση φέρναμε παιδιά ομογενών από τη Μαριούπολη, την Οδυσσό κάθε καλοκαίρι. Τι κάνει το ελληνικό κράτος γι’ αυτούς τους συνέλληνες;


Μπαρδούνιας: Την Κυριακή 15-5-2022 έχετε ένα μεγάλο στοίχημα στις εσωκομματικές σας διαδικασίες. Φαντάζομαι ότι πιέζεστε από τους 170.000 ψηφίσαντες στο ΚΙΝΑΛ ή όχι;
Σκουρολιάκος: Στις ειδήσεις έμαθα ότι μέχρι το μεσημέρι στις 14:00΄ είχαν ψηφίσει 40.000 και μάθαμε ότι μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας 20:00΄ή 21:00΄ για κάποια τμήματα, έγιναν 170.000. Κοιτάξτε, σε μας δεν ίσχύει η διαδικασία του «είδα φως και μπήκα». Θα ψηφίσουν τα μέλη μας. Εμένα που είμαι υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή θα με ψηφίσουν τα μέλη μας, κανένας άλλος.


Μπαρδούνιας: Ένας που θέλει να ψηφίσει τον Τσίπρα για Πρόεδρο, δεν μπορεί να πει «πληρώνω τη συνδρομή μου και γράφομαι μέλος και φηφίζω;»
Σκουρολιάκος: Αυτοί εκτιμώ ότι θα είναι λίγοι. Όλη η δουλειά μας έχει κατευθυνθεί στα μέλη μας.


Μπαρδούνιας: Περιμένετε μεγάλο αριθμό στην κάλπη;
Σκουρολιάκος: Έχουμε 60.000 μέλη. Αν έρθουν τόσοι θα είμαι ευχαριστημένος. Μακάρι να έρθουν περισσότεροι. Αυτό που σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει είναι ότι θα έρθουν τα μέλη μας. Δεν κοροϊδεύουμε κανένα. Αναφορικά με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, τώρα. Τι φοβερό δίλλημα αλήθεια, αν θα λέγετε ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ! Μέχρι το μεσημέρι ψήφισαν 40.000 και το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό, είπαν να κάνουν το τάμα στην Παναγία την Πασοκτζού και να ψηφίσουν άλλοι 130.000. Θαύμα! πρόσθεσε, αστειευόμενος ο Πάνος Σκουρολιάκος.


Η συνέντευξη έκλεισε με τις ευχαριστίες του Πάνου Σκουρολιάκου για την πρόσκληση και του κ. Μπαρδούνια για την αποδοχή της.

Πηγή: Κανάλι Ενα 90,4 FM