Συμβόλαιο για την Αλλαγή, για μια σύγχρονη Ελλάδα

Συμβόλαιο για την Αλλαγή, για μια σύγχρονη Ελλάδα

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί ένα σύνολο πολιτικών σε προοδευτική κατεύθυνση, προς όφελος της κοινωνίας. Οι ποικιλόμορφες ανάγκες της χώρας, που – δυστυχώς – διευρύνθηκαν από την αποτυχημένη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και οι σύγχρονες προκλήσεις της εποχής, απαιτούν σύνθετες προοδευτικές πολιτικές με τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες,κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις.

Αυτό είναι το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών της 21 ης Μαΐου. Να ξαναβρεί η Ελλάδα τον κοινωνικό και αναπτυξιακό προσανατολισμό της. Να γίνει μια πραγματική προοδευτική αλλαγή και να προχωρήσει η χώρα μπροστά, με δικαιοσύνη και στήριξη των πολλών, με αξιόπιστο σχέδιο και όραμα για το μέλλον. Για την πραγματικά βιώσιμη Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας, που θα λαμβάνει υπόψη την εξωστρέφεια στην παραγωγή, τις δημογραφικές και χωρικές ιδιαιτερότητες των ελληνικών περιφερειών.

Σε αυτό το σύγχρονο, το απαιτητικό πρόγραμμα απαντά το ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καταρχάς, με το σχέδιο των 50 πρώτων ημερών για την άμεση ανακούφιση της κοινωνίας. Αλλά και στη συνέχεια, θα διαμορφώσουμε τις γερές θεσμικές βάσεις για ένα νέο βιώσιμο και ανθεκτικό αναπτυξιακό μοντέλο. Ένα σύγχρονο παραγωγικό υπόδειγμα, που θα στηρίζεται στην καινοτομία και την εξωστρέφεια και θα απαντά ταυτόχρονα στις ειδικές περιφερειακές ανάγκες. Για να προχωρήσουμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης που θα κρατήσει τους νέους στον τόπο τους.

Από την πρώτη στιγμή, στην τετραετία του αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού της ΝΔ σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, τηρώντας αταλάντευτα δύο βασικές αρχές: Το συνεχή πολιτικό διάλογο με την κοινωνία και τη συνέπεια των κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων για να σταματήσουμε την απόσυρση του Κράτους από βασικές κοινωνικές και αναπτυξιακές λειτουργίες και υπηρεσίες στην περιοχή μας.

Με αυτή την εμπειρία και γνώση μέσα από την προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υποστηρίξουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για νέες αναπτυξιακές υποδομές απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ανατολική Αττική. Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση του προγράμματός μας στο Λαύριο, η καινοτομία και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με άξονα τις παραγωγικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχήςαποτελούν τον κύριο στρατηγικό αναπτυξιακό μας στόχο. Άμεσα θα υλοποιήσουμε τα προγράμματα εκείνα που αποτελούν τον πυρήνα της ποιότητας ζωής στην Ανατολική Αττική: Την αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών, με δρομολόγια που να διασυνδέουν διαπεριφερειακά, με το κέντρο και με τα λιμάνια όλους τους οικισμούς της περιφέρειας. Τη λειτουργία πλήρως στελεχωμένων Κέντρων Υγείας, την ίδρυση και λειτουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Θα στηρίξουμε με κάθε δυνατό θεσμικό και χρηματοδοτικό εργαλείο την αξιοπρεπή στέγαση, την
πρόσβαση σε ποιοτικό νερό, ενώ η φθηνή ενέργεια θα είναι προσιτό αγαθό για τους συμπολίτες μας.

Ταυτόχρονα, θέτουμε σαν βάση της βιώσιμης ανάπτυξης την προστασία του περιβάλλοντος, των δασών και των παραλιών μας, χτίζοντας υποδομές κοινής ωφέλειας και σύγχρονα τεχνολογικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών με τον κατάλληλο χωρικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό. Τέλος, προτάσσουμε την αρμονική ένταξη του πολιτισμικού μας πλούτου σε κάθε τοπική κοινωνική δραστηριότητα και την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού.

Σε αυτές τις προκλήσεις, για να αναζωογονηθεί η οικονομία, να ανασάνει η κοινωνία και να νιώσουν οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής ότι το Κράτος είναι πραγματικά δίπλα του, χρειάζονται συνολικές λύσεις και ολοκληρωμένα σχέδια, που συνθέτουν τις παραγωγικές αντιθέσεις της περιοχής, χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, στηρίζοντας τους εργαζόμενους σε κάθε παραγωγικό τομέα, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τις τοπικές αγορές.

Με έργα που θα ενώνουν την κοινωνία και θα προστατεύουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Είναι καθήκον μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού μας, είναι δική μας ευθύνη για προοδευτική αλλαγή στον τόπο μας και η μόνη εγγύηση για να προχωρήσουμε μαζί μπροστά είναι η καθαρή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την 21 η Μαΐου.

Πηγή: Flash.gr