Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειον Όρος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειον Όρος

Σε μία συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού με την παρουσία πολιτών και εκπροσώπων θεσμικών οργάνων και των δύο Δήμων, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Πάνειον Όρος (Πανί) καθώς και η ανακοίνωση της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί, που συνίσταται στη διατήρηση της παρεμπόδισης έναρξης των έργων με ταυτόχρονες νομικές ενέργειες, ενημέρωση από επιστήμονες προκειμένου να αναδειχθούν προβλήματα που απορρέουν από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πανί και άλλες δράσεις όπως αυτή που οργανώνεται για την επόμενη Κυριακή από τις Κοινότητες Κερατέας και Καλυβίων με χαρακτηρηστικό τίτλο “Περπατάμε για να σώσουμε το βουνό μας”. Πρόκειται για συμβολική πεζοπορία στη κορυφή του Πανείου κατα την οποία θα γίνει προσπάθεια ανάδειξης, σήμανσης και επαναχρησιμοποίησης των μονοπατιών του Πανείου όρους.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος.

Πηγή: https://paraktios.gr/

Στη δήλωσή του, ο Πάνος Σκουρολιάκος αναφέρει:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία των Δημάρχων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων της περιοχής, κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειον Όρος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου.

Το Πάνειον ‘Ορος αποτελεί βασικό πνεύμονα πρασίνου της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων. Κατά το παρελθόν έχει πληγεί από μεγάλη πυρκαγιά και αυτό που οφείλουμε τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να το προστατεύουμε και να μην συνεχίσουμε να το πληγώνουμε.

Συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό των Δήμων και ερχόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!