Στο “Αρτ TV”, 13-2-2023

Στο “Αρτ TV”, 13-2-2023

Ο Πάνος Σκουρολιάκος βρέθηκε στα στούντιο του “Αρτ TV” στην εκπομπή ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ σε πολιτική αντιπαράθεση για τους πλειστηριασμούς με τον Στέφανο Γκίκα της ΝΔ.


Αρχικά όλοι αναφέρθηκαν στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού για τον οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με χαμόγελο, καλή διάθεση, αγωνιστικότητα, χιούμορ, ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τη Ρόδο, τη Δωδεκάνησο, την πατρίδα μας και πρόσφερε έργο σαν Υπουργός με τα θέματα νησιωτικής πολιτικής που τα ήξερε άριστα.


Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στο καυτό θέμα των πλειστηριασμών που απειλεί την ελληνική κοινωνία, μετά τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που αφήνει απροστάτευτους τους Έλληνες στις διαθέσεις των funds.


Μετά την τοποθέτηση Γκίκα, ο Πάνος Σκουρολιάκος είπε:
“Όπως πάντα, για τη ΝΔ φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τους 700.000 πλειστηριασμούς που έρχονται κι όχι ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ που κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Όχι το σχέδιο “Ηρακλής” που προετοίμασε την έκρηξη των πλειστηριασμών.
Το κόμμα της ΝΔ εξέθρεψε “Πάτσηδες”, τα κοράκια δηλαδή. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2019. Πώς παρέτεινε προστασία, αν δεν υπήρχε; Με το νόμο Σταθάκη-Κατσέλη του 2015 τα funds υποχρεώθηκαν σε στάδια ρύθμισης. Τώρα βγάζουν στο σφυρί τα ακίνητα και δεν πληρώνουν και εφορία.”


Απάντησε στη δημοσιογραφική παρέμβαση, με αφορμή τη θέση του κ. Λαφαζάνη, πως και επι ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν πλειστηριασμοί, λέγοντας ότι ποτέ δεν δόθηκε ένα στοιχείο ότι πρώτη κατοικία ευάλωτου νοικοκυριού βγήκε σε πλειστηριασμό. Αρνήθηκε απόλυτα αυτή τη φημολογία που έχει σκοπό να σπείρει σύγχυση.
Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε, δήλωσε ότι ό πρώτος νόμος της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων, των επιχειρηματικών ακινήτων και των αγροτικών εκτάσεων.
Θύμισε στους συνομιλητές του ότι βρήκαν 37 δις ευρώ και μοίρασαν 8,5 δις σε απευθείας αναθέσεις. Θύμισε επίσης ότι η ΝΔ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ και δεν παρουσιάζει σχέδιο αποπληρωμής τους.


Η συζήτηση περιέλαβε και το μεγάλο ζήτημα των καλλιτεχνών που βγήκαν στο δρόμο απαιτώντας σεβασμό από την κυβέρνηση της ΝΔ.
“Είμαι 45 χρόνια στο χώρο και τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμιζε το χώρο των καλλιτεχνών και τον απαξίωνε. Βλέπει τον πολιτισμό ως πολιτισμό-επιχείρηση, τον βλέπει μόνο από την οικονομική του πλευρά. Ο πολιτισμός όμως είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος. Οι πολίτες πληρώνουν φόρους, είπε, για να έχουν παιδεία, υγεία και πολιτισμό. Η ΝΔ κάνει ζημια στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Τσιμέντωσε την Ακρόπολη, καταστρέφει τα αρχαία στο Μετρό Θεσ/νίκης, εγκατέλειψε τους αρχαιολογικούς χώρους και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε με την απαξίωση των πτυχίων των καλλιτεχνών. Αυτό έχει να κάνει “με τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, με τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Δεν αφορά μόνο διορισμό στο δημόσιο. Είναι οι καλλιτέχνες που εργάζονται σε δημοτικά ωδεία, σε φιλαρμονικές, σε σχολές χορού, και αλλού.”