Στην εκπομπή On The Rocks του “Αρτ TV”

Στην εκπομπή On The Rocks του “Αρτ TV”

Ο Πάνος Σκουρολιάκος σε μια συνέντευξη με τη Δώρα Αποστόλου στην εκπομπή On The Rocks ττου Αρτ TV, έδωσε απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων που καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής και της πολιτιστικής πραγματικότητας στη χώρα.


Τα ερωτήματα αφορούσαν τον πολιτισμό, το θέατρο, τα πνευματικά δικαιώματα, την ενασχόλησή του με την πολιτική, την πορεία της Αριστεράς σε τοπικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, τις υποκλοπές, την ακρίβεια, την εμπλοκή της χώρας μας στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις επιλογές της νεοφιλελεύθερης ηγεσίας της και τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας.

Δόθηκε η ευκαιρία στον Πάνο Σκουρολιάκο να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που σπέρνει μεταξύ των Ελλήνων η κυβέρνηση της ΝΔ και αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους εξοπλισμούς της χώρας. Ο βουλευτής ξεκαθάρισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τους Γάλλους, ώστε ένα μέρος του κατασκευαστικού έργου να ανατεθεί στα ελληνικά ναυπηγεία και την ελληνική αμυντική βιομηχανία, ώστε να δημιουργηθούν και να συντηρηθούν θέσεις εργασίας και στη χώρα μας.

Η εξωτερική πολιτική – μετά και το φιάσκο της επίσκεψης Δένδια στη Λιβύη – και η διπλωματία έγιναν αντικείμενο της συζήτησης, όπως και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ζητήθηκε από τον Πάνο Σκουρολιάκο να ορίσει τον πατριωτισμό και αν αυτός έχει το ίδιο περιεχόμενο για τη δεξιά και την αριστερά στη χώρα μας. Έδωσε πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση.

Ασχολήθηκαν στη συζήτηση με τα κινήματα και τη νεολαία στη χώρα μας. Ο βουλευτής διατύπωσε την άποψη πως είναι διαλυτική “η αίσθηση έλλειψης μέλλοντος” που έχουν οι νέοι.

Η συζήτηση άφησε για το τέλος τα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Αττική. Ο Πάνος Σκουρολιάκος αναφέρθηκε στα σημαντικότερα και ως σημαντικότερο όλων αξιολόγησε την έλλειψη νοσοκομείου, έδωσε μάλιστα την ιστορία προετοιμασίας της ίδρυσής του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για δωρεά της κυβέρνησης της Κύπρου και την ακύρωση όλων αυτών των προσπαθειών από την κυβέρνηση της ΝΔ, ως ακριβής δομής στη συντήρηση της λειτουργίας της.