Ομιλία στην Ολομέλεια, στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023.

Ομιλία στην Ολομέλεια, στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος πήρε το λόγο κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού και αρχικά είπε πως είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που καταθέτει μια κυβέρνηση που έταξε, υποσχέθηκε, διαβεβαίωσε και τελικά εξαπάτησε τους πολίτες.

Μίλησε για έναν προϋπολογισμό που αγνοεί την πραγματικότητα και εξυπηρετεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που συντηρεί τη διπλή οικονομική αφαίμαξη της κοινωνίας με τα αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ σε ενέργεια και τρόφιμα και τη φορολογία εισοδήματος. “Παίρνεται 4 από τις τσέπες μας και δίνεται 1”, είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση δίνει 420 ευρώ καθαρά επίδομα στους αστυνομικούς και κοροϊδεύει και αδικεί άλλους ενστόλους, γιατρούς, εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους καθαριότητας, κ.ά.

Αφού αναφέρθηκε στην επιδείνωση όλων των δεικτών της οικονομίας που αφορούν την κοινωνία (αύξηση της ανεργίας των νέων και των γυναικών, αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, μείωση εισοδήματος, αισχροκέρδεια, άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τον ΕΦΚ στα καύσιμα, κ.ά.), κατηύθυνε τα βέλη του στις προβλέψεις του Προϋπολογιμού 2023 για το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι πόροι που προβλέπει ο παρόν προϋπολογισμός για τον Πολιτισμό το 2023, είπε, αφού αφαιρεθούν τα έξοδα της πολιτικής ηγεσίας και της Γ.Γ. Αθλητισμού, είναι αυξημένος κατά 0,8% !!!

Ο προϋπολογισμός του 2023 για το ΥΠΠΟΑ, σε απόλυτους αριθμούς, είναι μειωμένος κατά 6 εκ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε που βγαίναμε από τα Μνημόνια, είχε προϋπολογίσει 6 εκ. ευρώ περισσότερα από εσάς σήμερα.

Εύγε!!! είπε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές.

Ωστόσο τα έξοδα για τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας έχουν αύξηση 1,2 εκ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019. Σχεδόν διπλασιάστηκαν. Οι μετακλητοί έχουν μεγάλα έξοδα ως φαίνεται, σχολίασε.

Έκανε ακόμα μια φορά αναφορά στην ανάγκη ίδρυσης Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και στο ιστορικό της ακύρωσης ανέγερσής του από τη σημερινή κυβέρνηση ενώ ήταν σε τροχιά ίδρυσης και ανέγερσής του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Κλείνοντας απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ λέγοντάς τους πως, επειδή κινούνται μέσα στην κοινωνία, εισπράττουν το καθημερινό γκάλοπ του λαού μας. Σε λίγο θα εισπράξετε και τα αποτελέσματα της κάλπης, είπε. Με ευθύνη ο λαός μας θα σταθεί μπροστά στην κάλπη και θα προκρίνει μια προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο, για να τον σώσει από όλη αυτή την καταστροφή που έχετε φέρει, μόλις σε τρια χρόνια.