Νοσοκομείο Ανατολ. Αττικής: Η επιβεβαίωση του κυβερνητικού “όχι” στην πρόταση δημιουργίας του από την Κυπριακή Δημοκρατία

Νοσοκομείο Ανατολ. Αττικής: Η επιβεβαίωση του κυβερνητικού “όχι” στην πρόταση δημιουργίας του από την Κυπριακή Δημοκρατία

Απόλυτα εκτεθειμένη είναι πλέον η κυβέρνηση για το «όχι» που εκφράστηκε δια στόματος του τέως υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και το οποίο επιβεβαιώθηκε από δύο μάλιστα πλευρές.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη κυριάρχησε στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διημερίδας του Δήμου Παιανίας με θέμα «Ο Κάμπος των Μεσογείων: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου.

Εκεί στη διάρκεια χαιρετισμών που απηύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ, Βασ. Οικονόμου και του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρολιάκος καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, Θ. Αυγερινός, έγινε σαφής η αρνητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία Νοσοκομείου Αντ. Αττικής παρά τις σχετικές υποσχέσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Κορωπί στις 27 Ιουνίου 2019, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές τις οποίες κέρδισε.

Στη διάρκεια λοιπόν της διημερίδας του Δήμου Παιανίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος ανέφερε στον χαιρετισμό του τα εξής: «Σε επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή, ρώτησα τον κ. Κοντοζαμάνη τί προτίθεται να κάνει και μου είπε ότι δεν θα προχωρήσουν γιατί κοστίζει πολύ η λειτουργία ενός νοσοκομείου».

Είχε προηγηθεί η αναφορά του κ. Σκουρολιάκου στην πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του νοσοκομείου μετά και τη σχετική εισήγηση του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η επιβεβαίωση

Κι αν η σχετική αναφορά προήλθε από βουλευτή που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, η συνέχεια ήταν άκρως… διαφωτιστική αφού μάλιστα προήλθε από τον φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση της ΝΔ αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Θανάση Αυγερινό.

«Πράγματι ο κ. Κοντοζαμάνης όταν ερωτήθηκε είπε όχι διότι υπάρχουν τα νοσοκομεία στο κέντρο και “είσαστε με την Αττική Οδό κοντά, μπορείτε να πάτε”» είπε ο κ. Αυγερινός για να συμπληρώσει με δηκτικό τρόπο «Βέβαια δεν γνωρίζει ότι κάποιος που θα έχει πρόβλημα από την Κερατέα ή από τη Ραφήνα ή από τη Νέα Μάκρη, μέχρι να πάει στο νοσοκομείο μπορεί και να έχει αποδημήσει εις Κύριον».

Έτσι πλέον ελαττώνονται οι πιθανότητες για τη δημιουργία του πολυπόθητου νοσοκομείου που θα αλλάξει θεαματικά προς το καλύτερο την κατάσταση της παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ανατ. Αττική.

Μοναδική ελπίδα των πολιτών πλέον παραμένει η πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη και της παρούσας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής με τη χρηματοδότηση δύο μελετών οι οποίες αφορούν τόσο τη χωροθέτηση του Νοσοκομείου όσο και τη βιωσιμότητά του.

Μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών βέβαια το όλο εγχείρημα μοιάζει να είναι στον αέρα παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Και όλα αυτά παρά τις προσπάθειες του κ. Βασ. Οικονόμου – στον δικό του χαιρετισμό στην ίδια διημερίδα – να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα νοσοκομείο «που λείπει από την Ανατ. Αττική και μάλιστα χωροθετημένο στα Μεσόγεια» το οποίο «απασχολεί επί δεκαετίες την Περιφέρειά μας αλλά μετά τα 10 χρόνια μνημονίων και τα δύο χρόνια πανδημίας τα οποία φρέναραν πολλές από τις εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό, νομίζω ότι τώρα ωριμάζει πάλι το ζήτημα και η κυβέρνηση βλέπω ότι είναι θετική».

Η «άγνοια» Κοντοζαμάνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τέως υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης – ο οποίος απομακρύνθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό – έδειξε, με βάση τα λεγόμενα του κ. Αυγερινού, να μην γνωρίζει τις αποστάσεις της Αντ. Αττικής και γι’ αυτό να μην κατανοεί την αναγκαιότητα δημιουργίας του νοσοκομείου.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι είχε διατελέσει στενότατος συνεργάτης του βουλευτή Ανατ. Αττικής και νυν υπουργού Εσωτερικών, Μ. Βορίδη όταν ο τελευταίος διετέλεσε υπουργός Υγείας (Ο κ. Κοντοζαμάνης υπήρξε γενικός γραμματέας του υπουργείου αυτού) αλλά και στη συνέχεια όταν η ΝΔ πέρασε στην αντιπολίτευση μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Πηγή: notioanatolika.gr