Λαμία: Βουνά από σκουπίδια μπροστά από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη

Ένα ντεκόρ σκουπιδότοπου αντικρίζουν όσοι περνούν από την πλέον ιστορική πλατεία της Λαμίας, την πλατεία Λαού, όπου είναι και το άγαλμα του ‘Αρη Βελουχιώτη.

   Δεν είναι μόνο οι σταθεροί υπόγειοι κάδοι αλλά είναι και οι κάδοι απορριμμάτων, που συνήθως είναι γεμάτοι. Αυτό παρατηρεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙζΑ Πάνος Σκουρολιάκος σε επιστολή του στον δήμαρχο της Λαμίας Νίκο Σταυρογιάννη μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Λαμία.

   Στην επιστολή του στον δήμαρχο Λαμίας, περιγράφοντας την εικόνα την οποία και ο ίδιος αντίκρισε μπροστά από το άγαλμα του ‘Αρη Βελουχιώτη, τονίζει ότι «η όψη αλλά και η δυσάρεστη οσμή από τον μόνιμο αυτόν σκουπιδότοπο, εντός της πλατείας, είναι κάτι το οποίο δεν τιμά ούτε τους Λαμιώτες αλλά ούτε και την πόλη και την ιστορία της…» στέλνοντας και αδιάψευστες φωτογραφίες.

   Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει «θερμή παράκληση να απομακρυνθεί αυτή η εστία μόλυνσης όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της ιστορικής μνήμης αυτού του πολύπαθου τόπου μπροστά από το άγαλμα του ‘Αρη της Εθνικής μας Αντίστασης» όπως τονίζει στην επιστολή του.

   Ο δήμαρχος Λαμίας, απαντώντας στον κ. Σκουρολιάκο, παραπέμπει τη διευθέτηση του θέματος, σε μελλοντική μερική ανάπλαση του χώρου. Χαρακτηρίζει την πλατεία Λαού «ιδιαίτερα ιστορική πλατεία της πόλης μας με φυσική ομορφιά και μεγάλη σημασία για όλους μας…» και καταθέτει τις προθέσεις της δημοτικής Αρχής για «μερική ανάπλαση του χώρου και διευθέτηση – χωροθέτηση των υπόγειων και μη κάδων απορριμμάτων, ώστε να εξασφαλισθεί τόσο η αισθητική προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και των ιστορικών μας μνημείων, όσο και ο ευπρεπισμός και η λειτουργικότητα της πλατείας».

   Σημειώνεται ότι ο Πάνος Σκουρολιάκος για μια 10ετία, έως το 2007, υπηρετούσε τον πολιτισμό στη Λαμία, καθώς ήταν διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Πηγή : http://www.topontiki.gr/article/185120/lamia-voyna-apo-skoypidia-mprosta-apo-agalma-toy-ari-veloyhioti