Κανάλι της Βουλής, συνέντευξη 26-9-2022

Κανάλι της Βουλής, συνέντευξη 26-9-2022

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν καλεσμένος στην Πρωινή Επισκόπηση του καναλιού της Βουλής.


Απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν τις πρόσφατες εκλογές στην Ιταλία και την ανάδειξη της ακροδεξιάς στη διακυβέρνηση της χώρας. Εξέφρασε την άποψη πως σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως στη γειτονική χώρα άσκησε διακυβέρνηση άνθρωπος μη εκλεγμένος, ο κ. Ντράγκι. Αυτό οδήγησε πιθανότατα σε ψήφο οργής.
Στη χώρα μας το φασιστικό κόμμα, που αποδείχθηκε εγκληματική οργάνωση, δεν είναι πλέον απειλή. Ωστόσο προκαλεί προβληματισμό έστω και το μικρό δημοσκοπικό ποσοστό του.


Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως ποτέ δεν βρέθηκε μπροστά στις δημοσκοπήσεις και πως ποτέ δεν αποτυπώθηκαν στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά που έπαιρνε στις κάλπες. Αμφισβήτησε δε και τη μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων.


Απάντησε στα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών τονίζοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα, υποχρεούται να σχηματίσει κυβέρνηση κάνοντας τις κατάλληλες συμμαχίες.
Τόνισε ότι στα εθνικά θέματα υπάρχει αυτονοήτως εθνικό μέτωπο απέναντι σε έναν επικίνδυνο αναθεωρητισμό του κ. Ερντογάν.


Αναφέρθηκε στις απόλυτα κοστολογημένες διακυρήξεις της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και θύμισε τα βασικά στοιχεία που τη συνθέτουν. Επισήμανε πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφορά στα λαϊκά στρώματα, τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους και είναι απέναντι στα καρτέλ που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο. Απάντησε στο ερώτημα περί επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ πως δεν είναι πισωγύρισμα, αλλά μια πρακτική που σημαντικές χώρες σαν τη Γερμανία και τη Γαλλία εφαρμόζουν σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.


Η συζήτηση έκλεισε με αναφορά στις απώλειες σημαντικότατων ανθρώπων της τέχνης, όπως ο Κώστας Καζάκος και η Ειρήνη Παππά, όπου ο Πάνος Σκουρολιάκος εκδήλωσε την εμπιστοσύνη του στους πολύ σημαντικούς σημερινούς καλλιτέχνες και την πίστη του πως μέσα από αυτούς θα προκύψουν οι επόμενοι ογκόλιθοι του θεάτρου.