Ερώτηση με θέμα την Υπολειτουργία των Δημοτικών Περιφερειακών Θέατρων

syriza-logo

Ερώτηση για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ΔΗΠΕΘΕ προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος.

Αναμεσά στ’ άλλα σημειώνει πως «Ο θεσμός των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων τα οποία κατά τα προηγούμενα  χρόνια καλλιέργησαν την τέχνη του Θεάτρου αλλά και ενθάρρυναν και πολλές άλλες δράσεις Πολιτισμού, ουσιαστικά έχει πάψει να λειτουργεί. Την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση έχουν οι πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων  σε συνδυασμό και  με τις εμφανείς ευθύνες πολλών τοπικών Αρχόντων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις περιπτώσεις ΔΗΠΕΘΕ τα οποία ακόμα λειτουργούν, κάποιοι Δήμαρχοι ενεργούν μονομερώς παραγνωρίζοντας το Υπουργείο Πολιτισμού που είναι θεσμικά συναρμόδιο.».

Σημειώνει ακόμα πως « η ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου από, και για την Ελληνική Περιφέρεια είναι υψίστης  σημασίας για τους πολίτες της χώρας, αλλά και για την καλλιέργεια μια τέχνης σημαντικής  όπως είναι το θέατρο.».

Καταλήγει  ερωτώντας το αρμόδιο Υπουργό «Τι σκοπεύει να πράξει ώστε να λειτουργήσει ξανά θεσμικά το Θέατρο στην Ελληνική Περιφέρεια