Ερώτηση για το Παραλιακό Μέτωπο Ωρωπού και Τανάγρας

Ερώτηση για το Παραλιακό Μέτωπο Ωρωπού και Τανάγρας

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου κατατέθηκε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την καταστροφή του Παραλιακού Μετώπου του Δήμου Ωρωπού και Τανάγρας.

Οι Υπουργοί ερωτώνται σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την στήριξη των δύο Δήμων, ώστε να γίνει άμεσα ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου αλλά και για την στήριξη των επαγγελματιών στον κλάδο του Τουρισμού που υπέστη άλλη μία οικονομική καταστροφή μετά την πανδημία.

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο νομό Ευβοίας έχασαν τη ζωή τους οκτώ συνάνθρωποί μας ενώ πάρα πολλοί έχασαν τις περιουσίες τους. Η ορμή του νερού οδήγησε τεράστιο όγκο φερτών υλικών προς τη θάλασσα του Ευβοϊκού κόλπου, με αποτέλεσμα οι παραλίες των Δήμων Ωρωπού και Τανάγρας να έχουν μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο με πλαστικά, μελίσσια, νεκρά ζώα ακόμα και κοντέινερ να έχουν ξεβραστεί στις ακτές των δύο Δήμων, ενώ παράλληλα εξελίσσεται μία τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή για τους δήμους, αλλά και για τους επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Από την επόμενη μέρα οι δήμαρχοι των δύο Δήμων κ. Γιώργος Γιασημάκης (Ωρωπού) και κ. Βασίλης Περγάλιας (Τανάγρας) έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια καθαρισμού των παραλιών, αλλά η συγκεκριμένη προσπάθεια γίνεται με τα λίγα μέσα που διαθέτουν και χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία τόσο σε μέσα όσο και σε οικονομική βοήθεια. Έντονα είναι τα διαβήματα των Δημάρχων για να κηρυχθούν οι δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.