Επιστολή προς την Διεύθυνση Αστυνομίας

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

 

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Αστυνομίας
Νοτιοανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝ. : α) Υπουργό Προστασίας

του Πολίτη.

β) Γενικό  Γραμματέα

Δημόσιας Τάξης

γ) Αστυνομικό Τμήμα

Κορωπίου

δ)Υπουργείο Υποδομών

και Μεταφορών

 

 

ΚύριεΔιευθυντά,

Εδώ και πολύ καιρό γίνομαι δέκτης παραπόνων από τους κατοίκους του Δήμου Κρωπίας αλλά και εν γένει των κατοίκων των Δήμων Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Μαρκοπούλου, και Σπάτων – Αρτέμιδας,  οι οποίοι χρησιμοποιούν τον σταθμό του Μετρό – Προαστιακού στο Κορωπί για να μεταβούν στην Αθήνα. Καταγγέλλουν  πως η περιοχή γύρω από το σταθμό έχει μετατραπεί σε κέντρο παραβατικότητας και ανομίας.

Είναι πολλά τα περιστατικά τα οποία έχουν αναφερθεί κατά καιρούς σε εμένα προσωπικά με τελευταίο παράδειγμα,  καταγγελία συμπολίτη μας του οποίου πριν από μερικούς μήνες του έκλεψαν το αυτοκίνητο το οποίο είχε παρκάρει δίπλα στον σταθμό του Μετρό και σαν μην έφτανε αυτό πριν από μερικές μέρες έγινε απόπειρα κλοπής του αυτοκινήτου της κόρης του!

Κύριε Διευθυντά  ο σταθμός του Μετρό στο Κορωπί είναι ο τελευταίος πριν τον σταθμό του αεροδρομίου, άρα οι κάτοικοι των προαναφερθέντων Δήμων εξυπηρετούνται αποκλειστικά  από τον συγκεκριμένο σταθμό για να μεταβούν είτε στη δουλεία τους είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Μετρό. Άρα όπως είναι ευκόλως  αντιληπτό,   δεν είναι δυνατόν η περιοχή γύρω από το σταθμό να μην φυλάσσεται κατάλληλα από την αστυνομία και να κινδυνεύει είτε η σωματική ακεραιότητα είτε η ατομική περιουσία των συμπολιτών μας.

Υπενθυμίζουμε πως πρώτιστο καθήκον της πολιτείας  όπως εκφράζεται και  μέσα από το Ελληνικό Σύνταγμα είναι η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών της. Με βάση την υπάρχουσα κατάσταση όπως σας την περιέγραψα,  ζητώ απ’ όλες τις  αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικότερα από το αρμόδιο Υπουργείο να δείξει ιδιαίτερη φροντίδα σε αυτό, το μείζον ζήτημα της προστασίας των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής. 

Πάνος Σκουρολιάκος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής