Επίκαιρη Ερώτηση: Κατάργηση της αστικής γραμμής 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια

Επίκαιρη Ερώτηση: Κατάργηση της αστικής γραμμής 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια

Τις προηγούμενες μέρες γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών από κατοίκους του Καλλικρατικού Δήμου Σαρωνικού για την κατάργηση της αστικής γραμμής 123 δρομολόγιο Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο καθιερώθηκε το Μάρτιο του 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως ανταπόκριση στο χρόνιο αίτημα κατοίκων, φορέων, συλλογικοτήτων της περιοχής καθώς και της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου.

Η κατάργηση της αστικής γραμμής εν μέσω πανδημίας οδηγεί σε απόγνωση εργαζόμενους της περιοχής, κατοίκους που εξυπηρετούνται από την αγορά των όμορων περιοχών, φοιτητές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και όλους τους κατοίκους που δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς. Τόσο η ικανοποιητική συχνότητα τον δρομολογίων, όσο και το μικρό κόστος του εισιτηρίου σε σχέση με το ΚΤΕΛ της περιοχής, καθιστούν την μετακίνηση των κατοίκων, των επισκεπτών και των σπουδαστών της περιοχής μας εύκολη, φθηνή ή ακόμα και εφικτή σε κάποιες περιπτώσεις. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως αιτία κατάργησης της αστικής γραμμής 123 είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των πολιτών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών:

  • Με ποια κοινωνικά κριτήρια αποφάσισε την κατάργηση της συγκεκριμένης αστικής γραμμής;
  • Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να στηρίξει τους πολίτες ή τα ιδιωτικά συμφέροντα σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται οικονομικά εξ αιτίας των δικών της πολιτικών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Πάνος Σκουρολιάκος