Δωρεάν αποκριάτικο γλέντι με αναβίωση του «μπουρανίου» από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής, δήμος ΦυλήςΠρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής, δήμος Φυλής

 

 

Αποκριάτικο γλέντι, με την πολύτιμη βοήθεια χορηγών, εθελοντών και της «Αλληλεγγύης για όλους» με δωρεάν φαγητό και ποτό για όλους οργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής. Ο χώρος μέσα και έξω από τα γραφεία όπου στεγάζεται στην Ιονίου Πελάγους 48 και Πηνειού γέμισε από κόσμο που γιόρτασε με την ψυχή του την παράδοση των ημερών.

Οι διοργανωτές αναβίωσαν το ξακουστό αποκριάτικο έθιμο του Τυρνάβου, το γνωστό «μπουρανί» ενώ το έθιμο του φαλλού, οι βωμολοχίες και τα πειράγματα είχαν την τιμητική τους, προκαλώντας γέλια σε όσους συμμετείχαν σε ένα έθιμο εκατοντάδων χρόνων που έχει τις ρίζες του στα διονυσιακά έθιμα και έχει συνδεθεί με τον ερχομό της Άνοιξης και την γονιμότητα της γης.

Η πρόεδρος της Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής Γεωργία Γούλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές του συλλόγου για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και όσους βοήθησαν με τρόφιμα και προσωπική δουλειά.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου και Πάνος Σκουρολιάκος, οι Κώστας και Κατερίνα Βενιώτη, μέλη της Αλληλεγγύης για όλους, ο δημοτικός σύμβουλος Θεοδόσης Δρόλιας, ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων Χρήστος Ρούσσας και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων 7ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Λουμάκης.

http://doxthi.gr/43137/dorean-apokriatiko-glenti-anaviosi-tou-bouraniou-apo-tin-protovoulia-allilengyis-politon-fylis/