Δήλωση για την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων

Δήλωση για την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων

Ο κόσμος του πολιτισμού, οι δημότες της Αθήνας και το πανελλήνιο πληροφορήθηκαν την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη να οργανώσει εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους διάρκειας 17 λεπτών. Ξοδεύει δε το απίθανα υψηλό ποσό των 215.000 ευρώ για το καλλιτεχνικό μέρος, συν 100.000 ευρώ για πυροτεχνήματα.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν τολμούν να φανταστούν τέτοιου ύψους προϋπολογισμό για τις παραστάσεις τους, ιδιαίτερα στη διετία της πανδημίας.

Οι γιατροί του ΕΣΥ, οι ήρωες στον αγώνα ενάντια στην πανδημία, αγανακτούν σκεπτόμενοι ότι τα χρήματα που ξοδεύονται για 17 λεπτά παράσταση είναι οι μισθοί τους για μια δεκαετία.

Είναι φαίνεται συνήθεια της ευρύτερης οικογένειας Μητσοτάκη να είναι ιδιαίτερα σπάταλοι όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα, το οποίο μοιράζεται με αδιαφανή και προκλητικό τρόπο. Την ίδια στιγμή βέβαια χαρακτηρίζουν με άνεση μίζερους όσους ζητούν εξηγήσεις και ανάλυση κόστους.

Καταδικάζουμε την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, απαιτούμε σεβασμό στα χρήματα των δημοτών και διαφάνεια στα οικονομικά.

Οι πολίτες θα τιμωρήσουν όσους επιδεικνύουν τέτοια αλαζονεία.