ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 2 Ιουνίου 2017
Σύσκεψη για το θέμα της προκήρυξης του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για την περιοχή «Αλυκές Αναβύσσου», οργάνωσαν σήμερα οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς, Πάνος Σκουρολιάκος, Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σαρωνικού. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης καθώς και οι αντιπρόσωποι των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Τσαλικίδης, Βολάκος και Κατσούλης. Επίσης, στην σύσκεψη παρευρέθηκαν εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ ο συντονιστής της κ. Λεωνίδας Μπεχράκης και το μέλος του συντονιστικού κ. Λία Ντελάκη, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σαρωνικού εξέφρασαν στους Βουλευτές τις ενστάσεις τους για την εκμίσθωση τμημάτων του ακινήτου στην οποία αναφέρεται η προκήρυξη της ΕΤΑΔ, τα προβλήματα που εκτιμούν ότι θα προκύψουν από την υλοποίησή της και επανακατέθεσαν το αίτημα του Δήμου για αυτοδιαχείριση των παράλιων της περιοχής.
Από πλευράς τους οι Βουλευτές πρότειναν την από κοινού συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ καθώς και τον Υπουργό Οικονομικών για να τεθούν όλες οι παράμετροι του ζητήματος, προκειμένου να βρεθεί βέλτιστη λύση. Σε αυτήν την κατεύθυνση, κατόπιν παρέμβασης των Βουλευτών ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκης ανακοίνωσε την κατά μια εβδομάδα παράταση υλοποίησης του διαγωνισμού.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής:
Αριστείδης Μπαλτάς
Πάνος Σκουρολιάκος
Νάσος Αθανάσιου
Γιώργος Πάντζας
Γιάννης Δέδες