αρτ TV, 31-10-2022, πολιτική συζήτηση

αρτ TV, 31-10-2022, πολιτική συζήτηση

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Χωρίς χρώμα” με τον Γιώργο Βαθιώτη στο “αρτ tv” σε πολιτική συζήτηση με τον Δημήτρη Καιρίδη από τη Νέα Δημοκρατία, τον Μιχάλη Καρχιμάκη από το ΠΑΣΟΚ και τη δημοσιογράφο Μαύρα Σαραντοπούλου.

Η συζήτηση αφορούσε στις τουρκικές προκλήσεις, τις υποκλοπές και άλλα θέματα επικαιρότητας.

Αρχικά αναφέρθηκε στην εκλογή του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία.

Η συζήτηση συμπεριέλαβε την υπόθεση παιδεραστίας και μαστροπείας της 12χρονης στην Κυψέλη, για την οποία επανέλαβε την επίσημη θέση κόμματος για ανάγκη πλήρους διαφάνειας και τόνισε πως αμέσως μόλις διαπιστώθηκε εμπλοκή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα προχώρησε ακαριαία στη διαγραφή του. Σχετικά με το αφήγημα που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπει το κακούργημα της παιδεραστίας σε πλημμέλημα, ο Πάνος Σκουρολιάκος τόνισε με έντονο τρόπο ότι η παιδεραστία “κακούργημα ήταν κακούργημα παρέμεινε, δεν ήταν ποτέ επί ΣΥΡΙΖΑ πλημμέλημα” και ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την αυστηροποίηση των ποινών και επί Νέας Δημοκρατίας”. Ωστόσο, δεν απέφυγε να αναφερθεί και στην δυσώδη υπόθεση παιδεραστίας του Λιγνάδη.

Για το θέμα των υποκλοπών από την ΕΥΠ είπε: “Δεν είναι κάτι ασήμαντο που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό σκοπό να κάνει αντιπολίτευση”. Ο ίδιος πιστεύει “ότι υπάρχουν κι άλλα ονόματα που εμπλέκονται και είναι σημαντικό να διαβάζουμε την επικαιρότητα γνωρίζοντας παραμέτρους, πρόσωπα, πολιτικές κλπ” και ότι όλο αυτό είναι ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Στην εξωτερική πολιτική θύμισε ότι “με 14 δισ. για εξοπλισμούς δεν έχουμε δώσει στην ΕΑΒ ούτε 1 ευρώ”, είπε ότι “δεν πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω την ΕΑΒ και την αμυντική μας βιομηχανία στα 4 χρόνια διακυβέρνησης. Η ΕΑΒ κάνει την αναβάθμιση των F-16”. Τόνισε ότι δεν είναι αποτελεσματική η εξωτερική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την Τουρκία, μιας και δεν έχουν κατορθώσει να έχει κόστος από τη συμπεριφορά της (κυρώσεις στις οικονομικές συναλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την επέκταση 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο και την Αδριατική, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ως αντιπολίτευση, κάτι που υλοποίησε ως κυβέρνηση και βεβαίως υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην επέκταση 12 ν.μ. στο νότιο κρητικό πέλαγος. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε το ζητά.

Η Συμφωνία των Πρεσπών εδραίωσε την ηγετική θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια, είπε, ξέμπλεξε και απελευθέρωσε αγκυλώσεις δεκαετιών και ως απόλυτα πατριωτική Συμφωνία επιτρέπει στην Ελλάδα να έχει πλέον ένα μέτωπο, αυτό προς ανατολάς.

Συμπέρανε ότι έχουμε μια κυβέρνηση ανίκανη να χειριστεί τα συμφέροντα της πατρίδας, μια κυβέρνηση που λειτουργεί με μικροκομματικό συμφέρον. Ως αντιπολίτευση καταδικάζει, ως κυβέρνηση υλοποιεί την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.