Οι προεκλογικές υποσχέσεις που δεν γίνονται ποτέ πράξη είναι ένα παλιό και σύνηθες φαινόμενο. Σε κάθε προεκλογική περίοδο, υπάρχει μια πλειοδοσία σε πολλά θέματα. Τι γίνεται όμως όταν δεν εκπληρούνται οι υποσχέσεις; Οργή εκ μέρους των πολιτών και απαξίωση της πολιτικής.
Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Άλλες βάσιμες και άλλες όχι. Άλλο δηλαδή να έχεις φορτωθεί από τους προηγούμενους μνημόνια και επικείμενη χρεωκοπία και άλλο να βρεις καθαρό έδαφος από μνημόνια, να έχεις παραλάβει μια διευθέτηση του χρέους και από πάνω 37 ζεστά δισεκατομμύρια στο ταμείο, όταν εσύ φεύγοντας είχες αφήσει μόνον ένα! Δεν τα λέω όλα αυτά για να αγιοποιήσω την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019. Αλλά, καλό είναι να τοποθετούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Έταξε λοιπόν η ΝΔ το 2019 , αποκατάσταση της ρευστότητας, με πολιτικές που μειώνουν τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού κράτους. Κάτι που θα οδηγούσε άμεσα στη μείωση των επιτοκίων και για τις επιχειρήσεις.
Τι έχουμε το 2021; Οι Τράπεζες έχουν αποκλείσει εντελώς την ρευστότητα στις επιχειρήσεις.
Είπε 2019 : Προχωράμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων»
Τι έχουμε το 2021; Η ΝΔ έφερε την τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα και με τον νέο νόμο δεν δίνεται καμία δυνατότητα προστασίας σ’ όσους έχουν αδυναμία αποπληρωμής.
Είπε το 2019 : Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη μείωση της ανεργίας των νέων, το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Που είμαστε το 2021; Στην κορυφή της ΕΕ η Ελλάδα όσον αφορά την ανεργία.
Έταξε το 2019: Μείωση στις ουρές παντού με αξιοποίηση της τεχνολογίας και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας.
Που βρισκόμαστε το 2021; Το ζούμε καθημερινά. Στα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ.
Στα εργασιακά, ΝΔ το 2019 απαιτούσε από τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζομένους και να τηρούν απαρέγκλιτα την εργασιακή νομοθεσία. Εγγυόμαστε, λέγανε, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα νέα συστήματα για στοχευμένους και
ουσιαστικότερους ελέγχους.
Στην Ελλάδα του 2021 η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων με τον περίφημο νόμο Χατζηδάκη.
Ας έρθουμε στην Αγροτική Ανάπτυξη. Διαβεβαίωνε η ΝΔ πως στηρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ενθαρρύνοντας τους να αφήσουν πίσω ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος, περνώντας σε μια νέα
εποχή με ποιοτικά και διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα που θα προσφέρουν μεγαλύτερο εισόδημα για τους ίδιους και νέες θέσεις απασχόλησης για τις τοπικές κοινωνίες.
Στην Ελλάδα του 2021 όμως, η πραγματικότητα για τους αγρότες είναι πολύ δύσκολη, εξ αιτίας της πολιτικής της ΝΔ. Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί δραματικά, ειδικά σε επίπεδο ενέργειας. Οι
αγρότες το 2020 πέταξαν σε πολλές περιπτώσεις την παραγωγής τους επειδή δεν μπόρεσαν να τη διαθέσουν. Η αλήθεια είναι, πως με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης, οι αγρότες έμειναν εκτός μέτρων στήριξης από την οικονομική ζημία που υπέστησαν εξ αιτίας της πανδημίας. Δυστυχώς, πολλοί αγρότες ειδικά νέοι να εγκαταλείπουν την παραγωγή
Για την ΝΔ, η Ιστορία και ο Πολιτισμός αποτελούν πηγές πλούτου και μόνον. Τα μνημεία έχουν αξία μόνον εφ όσον φέρνουν κέρδος. Αλλιώς, οι πανάρχαιες δημιουργίες των προγόνων μας, μένουν στο περιθώριο.
Να θυμηθούμε το τσιμεντόστρωμα της Ακρόπολης, τον τεμαχισμό των αρχαιολογικών θησαυρών της στάσης Βενιζέλου στο υπό κατασκευήν μετρό της Θεσσαλονίκης, την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών κοκ. Πέρα από όλα αυτά, η μείωση του κύκλου εργασιών στο σύγχρονο πολιτισμό ξεπερνά το 85% και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων έχουν μείνει εκτός μέτρων στήριξης, με την ΝΔ να οδηγεί την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας σε χέρια ιδιωτικών συμφερόντων
Έλεγε για το Περιβάλλον η ΝΔ το 2019: Ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας είναι το μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Δεν είναι μόνο υποχρέωση μας απέναντι στις επόμενες γενιές, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
Να έρθουμε στο 2021; 1,5 εκατομμύρια στρέμματα δάσους κάηκαν μέσα σε λίγες μέρες εξαιτίας της επιτελικής ανικανότητας της Κυβέρνησης.
Είναι κι άλλα, πολλά τα προεκλογικά ψέματα, για να φτάσουμε στο τελευταίο και κορυφαίο. Γεμάτος αγανάκτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κουνούσε το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα, ρωτώντας αν έχει έρευνες που να υποστηρίζουν ότι οι εκτός ΜΕΘ διασωλινωμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν από αυτούς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Έμπλεος αγανάκτησης, έλεγε πως ο ίδιος δεν διαθέτει κάποια τέτοια έρευνα. Να όμως που έμαθε το πανελλήνιο, πως ο πιο σημαντικός του σύμβουλος, ο Σωτήρης Τσιόρδας μαζί με τον Θεόδωρο Λύτρα, υποστηρίζουν πως οι εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι, έχουν πιθανότητες θνητότητας κατά 87%!
Κατόπιν όλων αυτών, αυτή η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, παίρνουν επάξια τον τίτλο του «Ρώτα και τον Μπάρπα μου τον ψεύτη»!
Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ