Το χειρότερο από όλη αυτήν την υπόθεση δεν είναι ούτε ο Κάρολος ούτε τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να καταπιούν το δημόσιο κτήμα Τατοΐου
Η οικογένεια Μητσοτάκη επιδίωξε και έγινε δυναστεία. Μια οικογένεια που παράγει πρωθυπουργούς, υπουργούς, δημάρχους κ.λπ. Αισθάνεται η οικογένεια αυτή κοντά στις δυναστείες του πλανήτη. Όχι μόνον με τους Προέδρους Μπους, αλλά γοητεύεται από τις βασιλικές, ελέω Θεού δυναστείες. Έχω την αίσθηση πως στα πρόσωπα της οικογένειας φαντασιώνονται πρίγκιπες, βαρόνους, δούκες και κυρίες της τιμής, ανάλογα με τον βαθμό συγγενείας εντός της οικογένειας Μητσοτάκη.
Η δυναστεία αυτή, λοιπόν, αναγκάστηκε να γίνει μια δυναστεία εντός κοινοβουλευτικού πλαισίου. Όχι ότι είναι δύσκολο να εκλεγούν τα μέλη της, αλλά οι ελέω Θεού δυναστείες-μοναρχίες είναι απαλλαγμένες από τον συγχρωτισμό με το πόπολο ελέω ψηφαλακίων.
Από τον πατριάρχη Κώστα Μητσοτάκη ο σεβασμός και η φροντίδα προς την τέως βασιλική οικογένεια των Γλίξμπουργκ ήταν τεράστια και καταφανή. Μοιραία έρχεται στον νου μας το περίφημο «unfair» του γενάρχη Μητσοτάκη, ο οποίος αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 1974 για το πολίτευμα της χώρας το χαρακτήρισε «unfair», δηλαδή έκρινε άδικη για τον τέως βασιλέα τη στάση κομμάτων και πολιτών. Προφανώς και του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θυμόμαστε ακόμα τη φυγάδευση πολύτιμων αντικειμένων που υπήρχαν στο Τατόι από την πρώην βασιλική οικογένεια, το απόγευμα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου του 1991. Έξι νταλίκες, φορτωμένες με εννέα κοντέινερ βάρους 32 τόνων κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου ταξίδεψαν εκτός χώρας. Το ρεσάλτο στην περιουσία του ελληνικού λαού που βρισκόταν στο Τατόι έγινε επί Ν.Δ. και πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το καλοκαίρι του 2021 το τέως βασιλικό κτήμα Τατοΐου κάηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε χιλιάδες στρέμματα ελληνικής γης. Κάποια «ξεχασμένα» κοντέινερς, με άγνωστο περιεχόμενο θησαυρών, αποτεφρώθηκαν.
Μάθαμε λοιπόν πασχαλιάτικα ότι ο πρωθυπουργός, θα επισκεφθεί τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο στην έπαυλη Dumfries στη Σκωτία, όπου θα συζητήσουν θέματα αξιοποίησης παρόμοιων κτισμάτων, όπως και το δικό μας Τατόι.
Σοβαρά; Ήταν δηλαδή ανάγκη, προκειμένου να αποκτήσει η ελληνική κυβέρνηση τεχνογνωσία, να πάει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης; Και να του εξηγήσει ο Κάρολος πώς γίνονται αυτές οι δουλειές; Θα κρατήσει σημειώσεις δηλαδή και θα τις δώσει στους υπουργούς προς υλοποίηση; Αλήθεια, δεν υπάρχουν άξιοι δημόσιοι λειτουργοί που να μπορούν να μελετήσουν το παγκόσμιο κεκτημένο;
Είναι γνωστή η αδυναμία του πρίγκιπα Κάρολου προς τον εξάδελφό του Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ. Είναι γνωστή και η προσήλωση της δυναστείας Μητσοτάκη προς την οικογένεια του τέως βασιλιά. Εδώ διαπιστώνουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι «δεδομένος», όπως ο ίδιος δήλωσε, για τις ΗΠΑ, αλλά το ίδιο δεδομένος είναι και για Γλίξμπουργκ, Καρόλους κ.ά. Και να δούμε και κάποια άλλη πλευρά. Η οικογένεια του Καρόλου είναι ιδιοκτήτης του Dumfries. Μιλάει για κάτι που του ανήκει. Προφανώς και δεν ανήκει στην οικογένεια του πρωθυπουργού το Τατόι. Αλλά δεν ανήκει ούτε στον επιμελώς κρυπτόμενον πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ. «Ως βασιλικό κτήμα Τατοΐου» το ανέφερε πρόσφατα άλλωστε ο πρωθυπουργός. Δεν περνά από το μυαλό του ότι αυτή η περιοχή είναι δημόσια έκταση και ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι το δημόσιο κτήμα του Τατοΐου. Δικαίως λοιπόν του απενεμήθη ο τίτλος: Κυριάκος Μητσοτάκης, αυλάρχης των Γλίξμπουργκ.
Το χειρότερο από όλη αυτήν την υπόθεση δεν είναι ούτε ο Κάρολος ούτε τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να καταπιούν το δημόσιο κτήμα Τατοΐου ούτε οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Το χειρότερο είναι ότι αποφασίζουν και διατάζουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό στον ελληνικό λαό. Οι άνθρωποι ήρθαν οργανωμένοι. Ακολουθούν πιστά τη «λίστα καταστροφής» που είχαν επιμελώς ετοιμάσει. Τώρα μάλιστα, που οδεύουν προς την έξοδο, γίνονται ακόμα πιο καταστροφικοί, ακόμα πιο κυνικοί.
Θα φύγουν. Έχοντας όμως αφήσει πίσω τους αποκαΐδια. Και έναν πρωθυπουργό που ήθελε να είναι βασιλιάς.
Πηγή: Η ΑΥΓΗ