Ερώτηση για τις διαδρομές ΑμεΑ στην Ακρόπολη κατέθεσε ο αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρολιάκος. Η ερώτηση αφουγκράζεται τις πολυάριθμες καταγγελίες πολιτών.
Γιατί όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η Ακρόπολη, μετά τις μεγαλεπήβολες παρεμβάσεις της, είναι προσβάσιμη στα ΑμεΑ, η πραγματικότητα αποδεικνύεται εντελώς διαφορετική. Οι καταγγελίες δείχνουν πως οι εν λόγω παρεμβάσεις όχι μόνο δεν τους διευκολύνουν αλλά αντιθέτως καθιστούν αδύνατη την πρόσβασή τους.
Το τελευταίο, χρονικά, παράδειγμα είναι η δημόσια καταγγελία από συνοδό ΑΜΕΑ, στην οποία τονίζονται τα εξής: Πρώτον ότι δεν υπάρχει καμία επιγραφή – ταμπέλα που να δείχνει την διαδρομή προς την είσοδο του ανελκυστήρα και δεύτερον ότι οι τσιμεντένιες διαδρομές είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμες διότι οι κλίσεις των διαδρομών είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένες που καθίσταται τουλάχιστον αδύνατο να τις διέλθουν χωρίς συνοδό. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση και πάλι υπάρχει πρόβλημα στην μετακίνηση του αμαξιδίου εξαιτίας της κλίσης που έχουν οι συγκεκριμένες διαδρομές. Παράλληλα καταγγέλλεται και σοβαρό ατύχημα που είχε συνάνθρωπός μας. Καθώς δεν υπήρχε κατάλληλη σήμανση, το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει στο νοσοκομείο με πέντε ράμματα στο κεφάλι και τρία στα χείλη λόγω πτώσης.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, στην συγκεκριμένη καταγγελία γίνεται αναφορά στο γεγονός πως εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης δεν υπήρχε γιατρός για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον συγκεκριμένο συνάνθρωπό μας, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο συμπολίτη μας ήταν εκείνη την στιγμή στην Ακρόπολη και πιθανόν να χρειαζόταν την οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια.
Η Υπουργός Πολιτισμού ερωτάται εάν ισχύουν οι καταγγελίες και εάν ναι για ποιο λόγο ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν έχει γιατρό και νοσηλευτές τις ώρες που είναι ανοιχτός. Ερωτάται επίσης για ποιο λόγο φτιάχτηκαν οι τσιμεντένιες διαδρομές που μπήκαν στην Ακρόπολη εάν δεν εξυπηρετούν, όπως όλα δείχνουν, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.