Άραγε ποιος πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός θα θέλει να ζήσει άλλη μια τετραετία σαν αυτή που προηγήθηκε;
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Αφού αυτάρεσκα έπαιξε αρκετά μ’ αυτό το θέμα, σαν το παιδί που κρατάει την μπάλα για τον εαυτό του και δεν τη μοιράζεται με τους φίλους του, αναγκάστηκε, και υπό την πίεση δυσάρεστων γεγονότων, να προχωρήσει στην πολυπόθητη αναγγελία.
Εχω την αίσθηση πως την αναγγελία αυτή συνόδευσε μια εμφανής κατήφεια υπουργών, βουλευτών της Ν.Δ. και στελεχών. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που αφορά τον ελληνικό λαό. Το σημαντικό είναι ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν την ημέρα που θα βαθμολογήσουν τις επιδόσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προηγούμενη τετραετία. Τώρα δεν είναι ο λαός εκείνος που θα αγωνιά για την ακρίβεια, για τις τιμές της βενζίνης, για την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους σε Υγεία, Παιδεία, εργασιακές σχέσεις, Πολιτισμό και τόσα άλλα. Τώρα θα είναι το πολιτικό προσωπικό της Ν.Δ. που θα αγωνιά για τον… λογαριασμό. Και η αλήθεια είναι ότι ο λογαριασμός αυτός αναμένεται να είναι τσουχτερός.
Άραγε ποιος πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός θα θέλει να ζήσει άλλη μια τετραετία σαν αυτή που προηγήθηκε; Ποιος έχει περίσσευμα χρημάτων για να στηρίξει νέες απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων στους κομματικούς εκλεκτούς της Ν.Δ.; Ποιος είναι έτοιμος να στηρίξει ξανά μια πολιτική που εργάζεται για το 10% των πιο πλούσιων συμπολιτών μας εις βάρος του μισθού, των συντάξεων και των δικαιωμάτων του υπόλοιπου 90%;
Συνεχής απαξίωση του Πολιτισμού και των ανθρώπων του
Ποιος είναι διατεθειμένος να επιβραβεύσει τη βάρβαρη πολιτιστική πολιτική του Κ. Μητσοτάκη; Θέλει κανένας να αναγνωρίσουμε την κυριότητα επί των Γλυπτών του Παρθενώνα; Σίγουρα όχι. Ε, τότε γιατί η Ν.Δ. μας ζητά να «δανειστούμε» τα Γλυπτά; Κάτι που οδηγεί ευθέως στην αποδοχή της κυριότητάς τους στους Βρετανούς; Συμφωνεί κάποιος με την απαξίωση και την παραγκώνιση των Ελλήνων αρχαιολόγων; Αποδέχεται να δέχονται οι επιστήμονες του ΥΠ.ΠΟ. μαφιόζικες προσωπικές επιθέσεις, όπως δέχθηκε ο αρχαιολόγος της Εφορείας των Κυκλάδων επειδή έκανε τη δουλειά του εφαρμόζοντας τον νόμο; Υπάρχει κανείς που είναι ευχαριστημένος από τη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλικής συλλογής ειδωλίων του κυκλαδικού πολιτισμού του ζάπλουτου Λέοναρντ Στερν από τη Νέα Υόρκη; Είναι δυνατόν να επισκέπτεται ο πρωθυπουργός το διαμέρισμα του Λ. Στερν στο Μανχάταν, να βλέπει τη συλλογή και, αντί να του πει “φέρ’ τα πίσω”, να τα νομιμοποιεί διά της πλαγίας οδού; Φιλοξενώντας δηλαδή μερικά από αυτά σε ιδιωτικό μουσείο στην Αθήνα, κλείνοντας τα αυτιά στις ενστάσεις των Ελλήνων αρχαιολόγων; Μα είναι δυνατόν να αποδεχθεί κανείς μια τέτοια πολιτική από Έλληνα πρωθυπουργό;
Είναι αποδεκτή μια κυβέρνηση που απαξιώνει τόσο πολύ τους ανθρώπους του Πολιτισμού; Τους ξέχασε στην πανδημία εφαρμόζοντας πολιτικές που διευκόλυναν τους μεγάλους επιχειρηματίες του χώρου. Οι επιχειρήσεις τους συγκέντρωσαν την προσοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι επιχειρήσεις είναι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη περιοχή ενδιαφέροντος, οι άνθρωποι πεδίο απαξίας. Οι άνεργοι πια εργαζόμενοι διέφυγαν της προσοχής της. Μόνοι, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς την παραμικρή προστασία, πέρασαν την πανδημία, κατά την οποία απαγορευόταν ο «συνωστισμός», μόνοι και αβοήθητοι. Γιατί τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα λειτουργούν εντός συνωστισμού. Δεν γίνεται αλλιώς.
Είναι άπειρα εκείνα που επιτελικά κατέστρεψε στον χώρο του Πολιτισμού το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Για κάθε ημέρα που κυβέρνησε, υπάρχουν παραπάνω από μία παραβιάσεις της δικαιοσύνης, της κανονικότητας, της λειτουργίας του κράτους προς όφελος του ελληνικού λαού. Ανάγκη όμως έχουμε για μια Ελλάδα διαφορετική από αυτή που μας επιφύλαξαν οι πολιτικές της Ν.Δ. Μια πατρίδα δίκαιη, με φροντίδα και σχέδιο για όλους τους Έλληνες.
Πηγή: Η ΑΥΓΗ