Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ο.Μ. Παλλήνης

 

  Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΜ Παλήνης του ΣΥΡΙΖΑ. Με καλούς φίλους και φίλες. Στις φωτογραφίες, οι Μαρία Αμοργιανού, Λεωνίδας Μπεχράκης, Χρήστος Σπίρτζης και Νάσος Αθανασίου. Το φλουρί έπεσε στην Χρυσάνθη Κισκύρα που εκπροσωπούσε το χώρο της υγείας!

Ομιλία Π.Σκουρολιάκου στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών – Στην ονομασία FYROM το “Μ” δε σημαίνει Μεσσηνία αλλά Μακεδονία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 25.01.2019

Σήμερα 25.01.2019 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για την επικείμενη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Χώρας μας.
Ξεκίνησε την τοποθέτηση του αναδεικνύοντας την ιστορικότητα της συμφωνίας των Πρεσπών η οποία είναι το έναυσμα ειρήνης και φίλιας ανάμεσα στις χώρες μας απαλείφοντας κάθε αλλυτρωτικό στοιχείο και σύμβολο που υπήρχε στην γείτονα χώρα.

 Στην συνέχεια στάθηκε στην στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα στην στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που αποστασιοποιούνται από την εθνική γραμμή λύσης του προβλήματος που οι ίδιοι είχαν διαμορφώσει κατά την περίοδο που Κυβέρνησαν την χώρα. Ξεχνώντας πως από την ενδιάμεση συμφωνία η Ελλάδα είχε την σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες λέγοντας πως στην ονομασία FYROM το «Μ» δεν σημαίνει Μεσσηνία αλλά Μακεδονία.

 Επίσης τόνισε πως όποιοι από την αντιπολίτευση ως προδότες, εθνομηδενιστές, και «Πηλιογούσηδες» είναι οι ηθικοί αυτουργοί των επιθέσεων σε σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 Κλείνοντας την τοποθέτηση του στάθηκε την Εξωτερική Πολιτική της Κυβέρνησης που δεν θέλει  την χώρα μας φοβική και περίκλειστη αλλά  χώρα ευρωπαϊκό πυλώνα ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο της ομιλίας :   

Στην εκπομπή του Π.Παναγιωτόπουλου “Χώρα εν καμίνω ” (Kontra Channel)

  Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος στην εκπομπή “Χώρα εν Καμίνω” του Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Σε μια πολιτική συζήτηση  με επίκεντρο την επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα των επεισοδίων του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και των ακροδεξιών στοιχείων ειδικότερα των μελών της Χρυσής Αυγής  που παρείσφρησαν στο συλλαλητήριο και δημιούργησαν τα επεισόδια που είχαν ως στόχο την είσοδο τους στο κοινοβούλιο με απώτερο σκοπό την δημιουργία πολιτικού κλίματος για την αποσταθεροποίηση της χώρας. Ζήτησε από τους συνομιλητές του να καταδικάσουν την απόπειρα εισβολής πλην όμως του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, ούτε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε και το μέλος της “Διεξόδου” ανταποκρίθηκαν.  Επίσης στάθηκε αναλυτικά στην ουσία της συμφωνίας με την γείτονα χώρα τονίζοντας πως η συμφωνία επιλύει χρόνια προβλήματα όπως ο αλυτρωτισμός των γειτόνων και εν γένει είναι μια συμφωνία η οποία παραμένει  εντός της εθνικής γραμμής όπως τέθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2008.

Κλείνοντας στάθηκε στην υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως ο κ. Σαμαράς ο οποίος ως πρωθυπουργός της Ελλάδος δήλωνε βέβαιος πως δεν θα επέλθει λύση διότι η  FYROM δεν θα δέχονταν ποτέ αλλαγές στο σύνταγμα του και σήμερα που έκαναν τις απαραίτητες αλλαγές η Νέα Δημοκρατία για να εξυπηρετήσει τους μικροπολιτικούς της σκοπούς αρνείται  να ψηφίσει την εν λόγω συμφωνία.

Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα

Του Πάνου Σκουρολιάκου *

Οι ιστορικές εξελίξεις άλλοτε ευνοούν και άλλοτε δυσκολεύουν τον άνθρωπο. Είτε ατομικά, είτε ως πολίτη στο συλλογικό επίπεδο. Οι ρήξεις, οι τομές, οι επαναστάσεις ακόμα δημιουργούν «νέες εποχές» τις οποίες αναμένει το κοινωνικό σύνολο ώστε να ευεργετηθεί από αυτές. Πολλές φορές όμως, οι νέες εποχές θέτουν σε αμφισβήτηση παγιωμένες καταστάσεις και «ξεβολεύουν» μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων και κατηγορίες που ευεργετούνται από τις καταστάσεις που εγκαθίδρυσαν και ελέγχουν.

Κατανοούμε πλήρως την αδυναμία της συντηρητικής παράταξης να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα της διακυβέρνησης της χώρας από ένα κόμμα της Αριστεράς. Με έλλειμμα δημοκρατικής διαπαιδαγώγησης, πολλοί από τους ηγέτες της συμπεριφέρθηκαν αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ σαν να είχαν ξυπνήσει από ένα κακό όνειρο και το «πρωθυπουργός Τσίπρας» ήταν ένας εφιάλτης που δεν μπορούσε να συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Όταν όμως διαπίστωναν ότι ο εφιάλτης τους είναι η πραγματικότητα την οποία είχε εγκρίνει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, ως “νόμιμοι ιδιοκτήτες” της χώρας άρχισαν να μηχανεύονται τρόπους και ακόμα να προετοιμάζουν νόμους που θα αποτρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά, γιατί η δική τους δημοκρατία αρχίζει από τα ναζιστικά μορφώματα και τελειώνει στους υποταγμένους στον καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό, κατ’ όνομα πια σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες.

Ήταν τόσο σίγουροι ότι η ίδια η φύση, τα καιρικά φαινόμενα και η «Δεξιά του Κυρίου» δεν θα επιτρέψουν την επέλαση των «Κατσαπλιάδων». Κάθε τρεις βδομάδες προανήγγειλαν την πτώση της κυβέρνησης. Όμως η κυβέρνηση δεν έπεφτε. Με τρόμο και δυσθυμία έβλεπαν τις προβλέψεις τους συνεχώς να εξευτελίζονται. Στις αξιολογήσεις, στον «κόφτη», στις παροχές προς τους αδύναμους συμπολίτες μας. Έως ότου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα και βγήκαμε από τα Μνημόνια. Και οι παροχές αυξάνονται και, ναι, η κυβέρνηση δίνει από αυτά που περισσεύουν. Από πού περισσεύουν; Από αυτά που δεν κλέβουν οι άνθρωποί της. Κι ακόμα διερευνώνται σκάνδαλα, μικρά και μεγάλα.

Η αδυναμία αποδοχής της πραγματικότητας ξεκινά από δύο αφετηρίες. Η πρώτη είναι το τοπίο που διαμόρφωσε η ίδια η Ιστορία. Πώς είναι δυνατόν οι χαμένοι του ξενοκίνητου εμφύλιου πολέμου, αυτοί που σύρθηκαν σε εξορίες, ξερονήσια και αποσπάσματα να κάθονται στον πρωθυπουργικό θώκο και στα υπουργικά έδρανα; Πώς είναι δυνατόν να κυβερνούν;! Η άλλη αφετηρία έχει να κάνει με τον τρόπο διακυβέρνησης. Πώς είναι δυνατόν να χαλούν τη σούπα του πελατειακού κράτους, τις ανάρμοστες συμπεριφορές με συμφέροντα και τις εκλεκτικές συγγένειες με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, τα γλέντια με εξοπλιστικά προγράμματα, τις προμήθειες του Δημοσίου, τα δημόσια έργα και ένα σωρό άλλα που καλά είχαν βολέψει όλους αυτούς τους επαγγελματίες πατριώτες; Όλους αυτούς που έλεγχαν μέσω της διακυβέρνησής τους δεκαετίες τώρα το δημόσιο χρήμα σε ένα πάρτι που τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου του 2015.

Η αντιπολίτευση, με επικεφαλής το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είναι εγκλωβισμένη σε καταστάσεις που έχει δημιουργήσει η Ιστορία κατά το παρελθόν. Κλειδώθηκαν σε ένα περιβάλλον που έχει πια ξεπεραστεί. Αυτοί όμως δεν τολμούν, δεν τους βολεύει, δεν έχουν το θάρρος να αποδράσουν από αυτό. Η Ιστορία έχει προχωρήσει, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, η ίδια η ζωή είναι αλλού.

Περίτρανα φάνηκε αυτή η κατάσταση εγκλωβισμού του παλιού πολιτικού συστήματος με την έναρξη στη Βουλή της διαδικασίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ήρθαν ήδη χαμένοι. Την προηγούμενη ο Κ. Μητσοτάκης είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., συντονισμένα χτυπώντας με χέρια και πόδια τα έδρανα και αλαλάζοντας, εμπόδιζε τον πρωθυπουργό να μιλήσει. Συντονισμένα και συνεννοημένα. Ήταν το μόνο που θα τους έδινε γενναίο μερίδιο στα τηλεοπτικά δελτία, μια και οι πολιτικές τους θέσεις δεν συγκινούν κανένα. Ήρθαν ήδη χαμένοι. Με την αποτυχία να τους οδηγεί σε ατραπούς αλλοφροσύνης, κανιβαλισμού και βάρβαρης προσβολής του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας. Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, εγκατέλειψαν την αίθουσα διακριτικά.

Μοιραία λοιπόν μας έρχονται στον νου οι «Μοιραίοι» του Βάρναλη: «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως ένα θάμα».

 

* Ο Πάνος Σκουρολιάκος είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

(ΠΗΓΗ : http://www.avgi.gr/article/10812/9514160/moiraioi-ki-abouloi-antama  )

Στα εγκαίνια του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Δημήτριος» στον Αυλώνα Αττικής

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Δημήτριος» στον Αυλώνα Αττικής παρευρέθηκε ο   βουλευτής Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος.

Στο περιθώριο της τελετής, μίλησε με κατοίκους του Αυλώνα αλλά και της ευρύτερης περιοχής για θέματα που απασχολούν την  Ανατολική  Αττική και ιδιαιτέρως το βόρειο κομμάτι της και για τα οποία θα πρέπει άμεσα να υπάρξει μέριμνα.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος στον απολογισμό δράσης του δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά

 

  Στον απολογισμό δράσης της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά παρευρέθηκε ο βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο «Μηχανουργείο Λαυρίου». Ένα δυναμικό Λαύριο με την Κερατέα, την Καμάριζα και τους οικισμούς είναι η ελπιδοφόρα πραγματικότητα για το σήμερα και προπαντός για το μέλλον.