Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.  Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Θέατρο στις Σχολές «Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» και Πέλλου  Κατσέλλη (1978).

Ως ηθοποιός συνεργάσθηκε με το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου, με το «Θεσσαλικό Θέατρο», τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και Κομοτηνής, τη «Νέα Ελληνική Σκηνή», το «Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο» και πολλούς θιάσους του ελευθέρου θεάτρου.. Πρωταγωνίστησε σε έργα των: Αριστοφάνη, Μένανδρου, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Κορνάρου, Αισχύλου, Μπέκετ, Σαίξπηρ, Μολιέρου, Ρουτζάντε, Νεσίν, Χουρμούζη, Μισιτζή, Κ. Μουρσελά,  Γ. Σκούρτη, Γ. Αρμένη, Γ. Διαλεγμένου, Α. Σακελλάριου, Ψαθά, Μ.Κορρέ,  Ρ. Κόσσα, Ρ. Κούνεϊ, Μ. Τσαίης, κ.α.

Σκηνοθέτησε στο θέατρο: Ρουτζάντε, Ψαθά, Σακελλάριο, Γιαννακόπουλο, Άννινο, Λάσκαρη, Σουρή, Λέοναρντ,  Ρίντλεη,  Μισιτζή, Π.Μέντη, Α. Δήμου, Μιλτ. Χουρμούζη, κ.α.  Έπαιξε και σκηνοθέτησε για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.  Έγραψε και έπαιξε επιθεώρηση στα μεγαλύτερα θέατρα του είδους.  Έπαιξε στις ταινίες  «Φτάσαμε» του Στ.  Τσιώλη,  «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή, «Ο Ηλίας του 16ου» του Ν. Ζαπατίνα, «Αν έχεις τύχη διάβαινε» του Σπ. Πετρόπουλου, καθώς και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και τηλεοπτικά προγράμματα.

Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά δημοσιεύοντας κείμενα γύρω από τον πολιτισμό και την πεζογραφία.  Εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων «Αγκούσα» (Κάλβος 1981)  και «Άδεια Πλατεία» (Υάκινθος 1987), την συγκεντρωτική έκδοση « Ξύλινα Χάλκινα Κρουστά» (Εκδόσεις του Αυγούστου 2013), καθώς και το «Αναγνωστικόν περί την Τέχνην και τον Πολιτισμόν» (Εκδόσεις του Αυγούστου 2014) με κείμενα δημοσιευμένα σε εφημερίδες και πειοδικά.

Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του  ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ (1997 – 2007), Διευθυντής Σπουδών της «Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης» του Πειραϊκού Συνδέσμου (2007-2013), Αντιπρόεδρος του «Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων» του Σ.Ε.Η. , ενώ δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. (2005- 2012).  

Συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες μετά την μεταπολίτευση ως μέλλος της Κ.Ν.Ε. και του Κ.Κ.Ε. αρχικά, και στη συνέχεια ως στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στην Κ.Ε. του οποίου συμμετείχε (2000 – 2004 και ξανά  από το  2010). Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στη Φθιώτιδα (1993 και 1996) και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική (2004 και 2012).  

Εξελέγη Βουλευτής Αττικής στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015 και Ανατολικής Αττικής στις εκλογές της 8ης Ιουλίου 2019. 

Ανέλαβε Τομεάρχης Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019.

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Επιτροπές (Προηγούμενες Περιοδοι)

  • Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
  • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς
  • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
  • Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων