Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην Ανάβυσσο.

Στο ΚΑΠΗ  Ανάβύσσου, με φροντίδα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε ένα πυκνό ακροατήριο ο Παύλος Πολάκης.

Έδωσε πληροφορίες για το έργο που γίνεται στον τομέα της υγείας, μίλησε για το Κέντρο Υγείας Αναβύσσου που η παρούσα κυβέρνηση το παρέλαβε με δύο γιατρούς και τώρα διαθέτει δεκαεννέα και ακόμα ανακοίνωσε πως κάθε εβδομάδα θα υπάρχει γιατρός στο ΚΑΠΗ Αναβύσσου για να συνταγογραφεί φάρμακα. Ανακοινώσεις ;που έγινεν ευμενώς δεκτές από τους κατοίκους.

Στις προσπάθειες για την στελέχωση του Κ.Υ. Καλυβίων, αναφέρθηκε ο βουλευτής Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος. Χαιρέτησε την εξαγγελία του Υπουργού να διατεθεί ένα ασθενοφόρο για την περιοχή τους θερινούς μήνες, και πρότεινε στους δημοτικούς άρχοντες την αγορά από τον Δήμο Σαρωνικού, ενός Δημοτικού Ασθενοφόρου, από τα χρήματα που εισπράττει  από το ενοίκιο των πολλών καντινών που έχει εγκαταστήσει στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού.

 

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Η ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Το θέατρο ως ένα από τα δώρα του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος στην ανθρωπότητα και με βαθιές ρίζες σε αυτόν τον τόπο βρίσκεται σήμερα σε ένα εξαιρετικά υψηλό και δημιουργικό επίπεδο . Ταλαιπωρημένο από την οικονομική κρίση έχει ανάγκη από την οικονομική στήριξη την Πολιτείας . Κάτι το οποίο αρχίζει και οργανώνεται στο πλαίσιο των θετικών μηνυμάτων για την Εθνική μας οικονομία .

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη την συντεχνίας του Θεάτρου καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες . Και στον Ελληνικό λαό να αγαπά πάντα το θέατρο να απολαμβάνει τα δημιουργήματα του.

Ενημερωτική εκδήλωση στα Σπάτα για την Αγροτική Ανασυγκρότηση σε εθνικό και τοπικό επίπεδο

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση διοργανώθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα Σπάτα με θέμα την «Αγροτική Ανασυγκρότηση σε εθνικό και τοπικό επίπεδο» μετά από πρωτοβουλία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σπάτων – Αρτέμιδας, της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγροτών και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ανάπτυξε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την αγροτική ανασυγκρότηση της χώρας και την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ενώ παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο βουλευτής Λακωνίας και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου αφού μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Αττική στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας και για τα προβλήματα που υπάρχουν, επανέλαβε ότι η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα είναι στις κύριες προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής, η οποία μέχρι σήμερα έχει στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής τόσο μέσω της ενημέρωσής τους για τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα όσο και με την παρουσία και συμμετοχή της Αττικής σε εκθέσεις προβολής αγροτικών/κτηνοτροφικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κλείνοντας, ο κ. Φιλίππου ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η διοργάνωση συνεδρίου για την αγροτική ανασυγκρότηση της Αττικής και την προβολή της μέσω του αγροτουρισμού.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τοποθετήσεις και ερωτήματα από εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιριστικών οργανώσεων της Αττικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής Καίτη Θεοχάρη και Στέλιος Κοροβέσης.

(ΠΗΓΗ : http://www.irafina.gr/enimerotiki-ekdilosi-sta-spata-gia-tin-agrotiki-anasigkrotisi-se-ethniko-ke-topiko-epipedo/)

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

syrizalogo  Αθήνα 27 Οκτωβρίου  2016

    Όχι μόνον ως βουλευτής αλλά και σαν απλός πολίτης αυτού του κράτους, ως  κατ’ επάγγελμα ηθοποιός και συγγραφέας  που έζησε μέρα τη μέρα αυτά τα είκοσι επτά χρόνια  πλήρους ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μια ανομία που είχε συνέπειες για  την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτό, ελπίζω σε μια δίκαια ρύθμιση της λειτουργίας του.

 Η παραδοχή από το ΣτΕ κατά το 2010 της αντισυνταγματικότητας της τότε λειτουργίας του,  δεν έγινε σεβαστή. Όλα έμειναν ως είχαν. Τώρα επανερχόμαστε στην προτεραία αντισυνταγματική κατάσταση.

Θλίψη…

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣβραδυ

(Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ στα σαββατιάτικα ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ στις 14/5/1016)

Του Πάνου Σκουρολιάκου*

  Καλώς  ή κακώς, η περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει προηγούμενο. Αγωνίστηκε να ανοίξει έναν  δρόμο ολότελα  δικό του.  Μία πορεία από μικρό κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση και από εκεί στην διακυβέρνηση της χώρας. Δεν υπήρχε πεπατημένη. Δεν υπήρχε προηγούμενο.  Έπρεπε όλα να ανακαλυφθούν  και να οργανωθούν από το μηδέν. Και να  έχουν μορφή και περιεχόμενο τέτοια που να απαντούν στα οράματα και τα πιστεύω της αριστεράς.

  Τώρα λοιπόν, σε εποχές διακυβέρνησης, τίθεται ένα καίριο και απλό ερώτημα. Πως αντιμετωπίζεις τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, των θεσμών, τις ανάγκες της καθημερινότητας και πως οργανώνεις το μέλλον;  Διαχειριστικά; Προσπαθώντας να κάνεις απλώς καλύτερα, με τιμιότητα και διαφάνεια τη δουλειά σου, η συλλαμβάνεις ένα άλλο σχέδιο, οργανώνεις μια άλλη πολιτική πραγματικότητα που δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες γιατί εσύ δεν είσαι νεοφιλελεύθερος ή σοσιαλδημοκράτης, αλλά αυτοπροσδιορίζεσαι  ως  ριζοσπαστική αριστερά;

 Να μιλήσουμε για τον χώρο του Πολιτισμού, προνομιακό πεδίο της αριστεράς, για τον οποίο έχουμε εκπονήσει μυριάδες μελέτες, έχουμε ως μικρή αλλά και μείζων αντιπολίτευση  εκατοντάδες προτάσεις, τις οποίες τώρα καλούμαστε να υλοποιήσουμε.  Και εδώ όμως υπάρχει το πρόβλημα που αναλογεί στο μεγάλο, της διακυβέρνησης της χώρας. Πως θα αντιμετωπίσεις τον χώρο του Πολιτισμού; Ως ένα τοπίο δεδομένο, πάνω στο οποίο θα επιχειρήσεις αλλαγές και μετατοπίσεις ανακυκλώνοντας απλώς  τα ήδη υπάρχοντα υλικά; Θα εξορθολογήσεις θεσμούς και αγκυλώσεις που δημιούργησε τόσες δεκαετίες το  παλιό σύστημα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του; Μα αυτές οι κατασκευές, αυτό το προσωπικό, αυτός ο τρόπος λειτουργίας, έγινε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες δυνάμεις με δεδομένους στόχους.  Και το θέμα δεν είναι να αντικαταστήσεις τις παλιές δυνάμεις με νέες που επιδιώκουν στόχους προς ίδιον όφελος. Κάτι τέτοιο το έχουμε απορρίψει κατηγορηματικά.

 Πρέπει λοιπόν να επιχειρήσεις και εδώ από το μηδέν, την οργάνωση μιας νέας εποχής με νέους ανθρώπους. Μιας  εποχής  όπου θα συστρατευθούν όλοι όσοι  έχουν να προσφέρουν με τις τέχνες και τις δεξιότητες τους. Όσοι δεν βλέπουν την καλλιτεχνική δημιουργία ως υπόθεση ενός κλειστού κυκλώματος ημετέρων. Όσοι μπαίνουν στην λογική της προσφοράς στα οράματα για μια άλλη,  καινούρια θεώρηση του πολιτισμικού γεγονότος. Πρέπει να δημιουργήσουμε την δική μας πρόταση αλλά πρέπει προηγουμένως να την ανακαλύψουμε! Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ. Είναι εκεί. Στα κείμενα και τις διεκδικήσεις μας!

 Στην δεκαετία του ογδόντα, το ΠΑΣΟΚ, ξεπατικώνοντας το πολιτιστικό πρόγραμμα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δημιούργησε κάποιες δομές που πορεύτηκαν στον χρόνο. (ΔΗΠΕΘΕ, ΝΕΛΕ κλπ). Δομές που έκλεισαν τον  κύκλο τους και δεν έχουν πια καμία  παρουσία και προσφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ευκαιρία να αντιγράψει τίποτα και κανέναν.  Ως κυβέρνηση μιας  χώρας  μέλους της ΕΕ με ανεξάντλητα κοιτάσματα πολιτιστικών θησαυρών, έχει υποχρέωση να κάνει την δική του πρόταση. Προς το εσωτερικό, αλλά και προς τα έξω. Γιατί οποιοδήποτε κίνημα εμφανισθεί στην Ευρώπη, έχει την τάση να εξαπλώνεται και να καλύπτει ολόκληρο το έδαφος της.

Τώρα λοιπόν, είναι η ώρα να οργανωθεί ένα δυναμικό εξωστρεφές  πολιτιστικό πρόγραμμα που θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Θέσεις και απόψεις, έχουν κατατεθεί όμως σημειώσαμε πιο πάνω. Ας τις υλοποιήσουμε. Ας τις επικαιροποιήσουμε. Ας δημιουργήσουμε νέες δομές και θεσμούς που θα πορευτούν δεκαετίες μπροστά.

 Η αλλαγή πιονιών στην σκονισμένη σκακιέρα του παλιού συστήματος που μέσω των πολιτιστικών δράσεων έβρισκε τον τρόπο να ξαφρίζει τον κρατικό κορβανά, δεν είναι αριστερή πολιτική. Αυτά τα υλικά, θα παράξουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ας μην λειτουργούμε απλώς ως  εντυπωσιασμένοι φιλότεχνοι. Ας εργασθούμε ως καθ ύλην αρμόδιοι. Ας εμπνεύσουμε το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας. Και εκείνους που πίστεψαν πως  φτάνει να τα έχεις καλά με το γκουβέρνο (τον υπουργό, τον βουλευτή, τον καλλιτεχνικό διευθυντή) για να εξασφαλίσεις μια θέση κάτω από τον ήλιο. Αλλά και τους άλλους που αντιστάθηκαν. Που δεν μπήκαν στους  απατηλούς  διαδρόμους των συμφερόντων και της διαπλοκής, πληρώνοντάς το αδρά!

 Ας οργανώσουμε με έμπνευση,  αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη αυτό το νέο τοπίο που θα έχει στόχο την παραγωγή υψηλού καλλιτεχνικού έργου, και αναφορά στην κοινωνία και τον λαό που θα υπηρετεί.

 

*Ο Πάνος Σκουρολιάκος είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Περιφέρειας Αττικής.